Foto-Shutterstock

Mohito burvīgam brīvdienu vakaram 0

Šis ir samērā populārs alkoholiskais kokteilis. Atsvaidzinošs, auksts, ar patīkamu aromātu. Brūnā cukura vietā var izmantot balto cukuru, laima vietā – citronu. Taču tad garša kardināli atšķirsies.

Reklāma
Reklāma
“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Ja nepievieno rumu, sanāk bezalkoholiskais Mohito. Bet tas vairs nav tas…

Sastāvdaļas vienai porcijai – 3 tējkarotes brūnā cukura, laims, piparmētru pušķītis, 50 ml ruma, 150–200 ml sodas ūdens (Schweppes, Sprite), ledus.

Pagatavošana.

CITI ŠOBRĪD LASA

Laimu pārgriež uz pusēm, vienai porcijai vajadzēs tikai vienu pusīti. To sagriež 3–4 daļās.

Glāzē ieber cukuru, iespiež laima sulu, iemet sagrieztā laima daļiņas.

Pievieno piparmētru lapiņas, viegli samaisa un viegli saspaida ar mazu stampiņu.

1/3 glāzes piepilda ar ledu. Pielej rumu.

Pielej sodas ūdeni un rotā ar piparmētru lapiņu un laima šķēlīti.

Lai labi garšo!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.