Katru gadu 2. februārī ASV un Kanādā tiek atzīmēta tā sauktā Murkšķa diena. Tās centrālais notikums ir murkšķa modināšana, lai pēc viņa uzvedības pateiktu, kad iestāsies pavasaris. Filmā “Murkšķa diena” galvenais varonis dodas uz šīm svinībām, bet atklāj, ka ir “iestrēdzis” laikā – viņš ik rītu no jauna pamostas 2. februārī, un atkārtojas visi jau zināmie notikumi.
Katru gadu 2. februārī ASV un Kanādā tiek atzīmēta tā sauktā Murkšķa diena. Tās centrālais notikums ir murkšķa modināšana, lai pēc viņa uzvedības pateiktu, kad iestāsies pavasaris. Filmā “Murkšķa diena” galvenais varonis dodas uz šīm svinībām, bet atklāj, ka ir “iestrēdzis” laikā – viņš ik rītu no jauna pamostas 2. februārī, un atkārtojas visi jau zināmie notikumi.
Foto – Scanpix/Reuters

Tikai lai traukus nesit 10


Kā Latviju var apdraudēt Krievijas pilsoņi ar TUA? Viņi uzskata Latviju par drošu vietu, kur ieguldīt savu naudu un pasargāt to no haotiskās ekonomiski nedrošās Krievijas. Viņi atved uz šejieni savas ģimenes, bērnus, aukles. Viņi jūtas nedroši savā valstī. Latvija viņiem ir droša osta, kur ir droši, uz ielām nav bandītu, kur īpašums ir aizsargāts ar likumu, kur ir labvēlīgs un komfortabls serviss, kur nav patvarības un milicija, piedodiet, “neiebāzīs jums pudeli pakaļā”. Kā nekā šeit tiek ieviesta Eiropas kārtība, kur visi saprot krieviski. Vairāk nekā mums viņiem ir nepieciešama sociālā stabilitāte. Veselīgi Latvijas produkti, nevis “inde” no lielveikala, mūsu izcilie ārsti. Tie ir zināmā mērā Latvijas aizstāvji Krievijā, tā ir mūsu “piektā kolonna Krievijā”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
Viedoklis
Armands Puče: Krievs pāri visam! Tā ir sabiedriskā medija šovinistu maskētā rūpe par tā saukto vārda brīvību
Lasīt citas ziņas

Kā visvieglāk pasargāt savu māju? Izmitināt tajā to, kuru uzskati par ienaidnieku? Kurš tad šaus pa māju, kurā pats dzīvo? NATO ir laba aizsardzība no Krievijas, bet Krievijas pilsoņi valsts iekšienē – dubultā aizsardzība. Varat uzskatīt tos par ķīlniekiem, ja kādam tā ir ērtāk. Latvija bija droši pasargāta no Vācijas tajā laikā, kad šeit dzīvoja baltvācieši, vai atgādināt?

Cilvēki mīl savu bērnību, savu skolu, laukus, kur pavadīta vasara. Bērni, kuri šeit izaugs, ies skolā, runās latviešu valodā, mīlēs un cienīs šo valsti. Vai tad mīlēt Latviju drīkstam tikai mēs paši?

CITI ŠOBRĪD LASA

Eksportējiet preces, godātie uzņēmēji, – saka politiķi. Vislabākais eksports ir tūrisms. Šie cilvēki rīko šeit svētkus, kaut pārsvarā tie ir interesanti tikai viņiem pašiem. Restorānam ir svarīgi, cik daudz apēdīs viesis, un kāda starpība, kādas dejas viņi dejo, ka tikai traukus nesit. Cik daudz šprotu jāeksportē, lai iegūtu to apjomu, ko tūrists tērē vienas dienas laikā? Kāpēc jūs kaujat slaucamo govi?

Būdams komersants, es nesaprotu – kāpēc pašam ir jāšauj sev kājā? Vai atceraties, kāda bija Jūrmala pirms piecpadsmit gadiem – neapbūvētas vietas, pamesta zeme, māju grausti, izdemolētas, nodegušas ēkas. Šodien tur ir smalkas un elegantas ēkas, kuras projektē lieliskie Latvijas arhitekti, būvē Latvijas amatnieki, un viss tas ir par Krievijas naudu.

Atļaušos citēt Krievijas kompānijas RTVi žurnālistu Jevgeņiju Erlihu: “Latvijai nav jābaidās, bet gan abām rokām jāsveicina tie krievi, kas uz šejieni brauc… Jo uz šejieni traucas nebūt ne vienkārši bagāti cilvēki! Vietējiem politiķiem vajadzētu vērīgāk aplūkot “iebraukušos”. Viņu vidū nav neviena no “Putina komandas”, drīzāk otrādi – šiem cilvēkiem ir citi politiskie uzskati. Šiem cilvēkiem Eiropa ir gan vieta, gan dzīvesveids. Nekādu diktātu, tie ir ļoti patstāvīgi un brīvi cilvēki.

Ar ko viņi tik ļoti pārbiedēja vietējos patriotus? Esmu intervējis Raivi Dzintaru. Viņš ir saprātīgs cilvēks, un mūsu 15 minūšu ilgā saruna notika krievu valodā. Viņš mēģināja pierādīt, ka “krievi” apdraud latviešus. Vispirms viņi sapirks visu Latviju, tad uzsāks finansēt partijas un diktēt savus noteikumus. Un jāslēdz TUA programma Krievijas pilsoņiem. “Vai tad mums nav taisnība?” Es teicu: “Nē, nav taisnība, pamatojoties uz naidu un bailēm, ir viegli uzkrāt politisko kapitālu. Bet diez vai tas padarīs Latviju laimīgāku!” (Avots: www.mixnews.lv/ru/society/news/2014–10–13/161919)

Reklāma
Reklāma
Lasītāju zināšanai. Krievijas pilsoņi gadā nopērk 400–500 nekustamā īpašuma objektus Somijā. Atradās deputāti, kuri iesniedza likumprojektu par aizliegumu pārdot nekustamo īpašumu Krievijas pilsoņiem “draudu” dēļ. Dažas dienas atpakaļ Somijas parlaments to noraidīja bez izskatīšanas.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.