Inārs Dubkevičs
Inārs Dubkevičs
Foto: Ināra Dubkeviča personiskais arhīvs

– Jābūt vīzijai, ko vēlies redzēt sev apkārt. Gribu šeit radīt ko īpašu, kaut ko skaistu un cēlu Latvijas ainavā. 1


Bija vajadzīgi teju 20 gadi, lai Inārs nonāktu pie sporta disciplīnas, kas raksturo viņa būtību. Ināram interese par loku parādījusies jau skolas gados. Zviedrijā stadionā puisis redzējis trenējamies duci meiteņu – loka šāvēju. Informāciju par loka šaušanu Inārs meklējis, vēl students būdams, taču ne visai sekmīgi. 2008. gadā, vērojot televīzijā Pekinas olimpiskās spēles, viņam atkal acīs iekrita olimpiskā loka šāvēji. Tajā pašā dienā Inārs uzmeklējis loka šāvēju klubu “Amazones”, kur sācis trenēties un kuru, piedaloties sacensībās, pārstāv arī šobrīd.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā!
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

– No mūsu grupas, divdesmit jaunajiem censoņiem, kas 2008. gadā sākām treniņus, aktīvajā loka šaušanā esam palikuši tikai trīs, – teic Inārs.

Sportista gars Ināram, šķiet, ticis no tēva Jāņa, kurš bērnībā ņēmis Ināru līdzi uz orientēšanās sacensībām, ziemā mācījis slēpot, kā arī rosinājis zēnā interesi par zirgu sportu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pamatskolas laikā Inārs braucis tēvam līdzi gan uz medībām, gan skriešanas treniņiem Siguldā gar Gauju un orientēšanās sacensībām, tāpat ziemā vienmēr bijis gatavs slēpju komplekts, lai visa ģimene varētu slēpot. Tas puisim ļāvis apzināties ne tikai to, kas pašam patīk, bet arī ieraudzīt, kas padodas.

– Šodien saprotu, cik ļoti svarīgi radīt bērnā darbošanās piemēru, jo bērns kā sūklis uzsūc visu, kas notiek apkārt. Un jāļauj izmēģināt. Vecākiem jābūt pacietīgākiem un jāieradina bērnus apgūt arī sadzīviskas prasmes, piemēram, sakārtot savas mantas un istabu. Tas mudina aizdomāties, vai mēs pietiekami uzticamies savām atvasēm, jo vieglāk, ātrāk un “pareizāk” taču ir izdarīt visu pašam, – tā Inārs.

Audzinot meitas Adriju (13), Amandu (10) un Anabellu (2), Inārs mēģina ievērot šos principus, piemēram, kopīgi sportojot vai darot mājas darbus. Ja šķūnī jākrāmē malka, jāgrābj lapas vai jālasa čiekuri, tad tas ir jāizdara, un viss. Sportiskās aktivitātes Inārs meitām pasniedz kā rotaļu – rīkojot skriešanas sacensības apkārt dīķim, uzņemot laiku.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.