Foto – Anda Krauze

– Bet atkal iztopam dažādiem lēmumiem… 51


– Es uzskatu, ka mūsos joprojām darbojas kalpa jeb mazā brāļa sindroms, kas dziļi ieaudzināts latviešu tautā daudzu gadsimtu laikā. Kāpēc tas tā? Krievu vēsturnieku, arheologu Ļevu Gumiļovu interesēja, kā tas notiek – ne no kurienes rodas gigantiskas civilizācijas – huņņi, tatāri, mongoļi, kas ieņem pat Ķīnu… un tad tās zūd. Viņš skaidro tā – lielajās stepēs dzīvoja klejotāji lopkopji, labos, ražīgos gados vairojās ganāmpulki un cilvēki, izauga civilizācijas un sākās viņu ekspansija, apkārtējo teritoriju iekarošana. Cīņās pirmos apkāva drosmīgākos un gudrākos, kas šīs civilizācijas virzīja uz priekšu – pasionārus. Un tad, lai intelektuālo un politisko eliti atjaunotu, pētnieks saka, ir vajadzīgi apmēram divsimt gadi.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Krievijas drošības iestādām “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

– O, tad jau arī mums vairs nav ilgi jāgaida – vien pārsimt gadi!

– Jā, Latvijā arī 700 gadus sistemātiski tika izkauti tie drosmīgākie, revolucionārākie, tie, kas pretojās. Latviešu pasionārus likvidēja jau muižas tiesās – vai nu pēra līdz nāvei, vai aizsūtīja zaldātos, un pēc divdesmit pieciem gadiem šie vīri vairs nederēja pēcteču radīšanai. Un tad bija divas revolūcijas, divi pasaules kari, represijas…

CITI ŠOBRĪD LASA

– Un tagad draudus Eiropai sagādā patvēruma meklētāji un migranti.

– Rakstu jaunu grāmatu, kurā izpētīju arī, kāpēc sabruka Romas impērija. Barbaru ciltis iznīcināja trīs lielas civilizācijas – Ēģipti, Rietumromas un Austrumromas impēriju un tikai tāpēc, ka eiropieši nespēja saglabāt savas impērijas un vienoti atsist barbaru uzbrukumus. Tagad notiek līdzīgi. Profesors Leons Taivāns saka – tā ir Eiropas bojāeja. Es tik pesimistisks neesmu. Ja Eiropas Savienībā ir 28 valstis, ir grūti vienoties, jo valstu vadītājiem ir savas ambīcijas un viedokļu dažādība. Bet tā dažādība reizēm ir tāda, ka daži līderi klaji nostājas mūsu ienaidnieku pusē, kas visu laiku kūda, lai Eiropa būtu sašķelta. Un vēl vairāk – lai Eiropu atšķeltu no Amerikas. Un kas tad ir Amerika? Tā ir Eiropas kultūras replika.

Vēsture atkārtojas, un es brīnos, cik Vācijas vadītāja Merkele ir naiva. Jo tam visam var būt briesmīgas sekas. Nedod, Dievs, ja teroristi tiks pie kodolieročiem vai ķīmiskajiem ieročiem. Draudi Eiropai pastāv. Arī Latvijā ir izveidotas organizācijas, kas rīkojas pret Eiropas Savienību. Lai gan es uzskatu, ja ES vēl nebūtu izveidota, tā būtu noteikti jāizveido. Tāpat, ja nebūtu NATO, arī tā būtu jāizveido.

Tas, kas Jaungadā notika Ķelnē un Štutgartē – imigrantu uzbrukumi baltajām sievietēm –, sākās Dānijā jau pirms 20 gadiem. Tolaik iepazinos ar ANO Cilvēktiesību komisijas datiem, ka Dānijā tolaik bieži uzbruka un izvaroja dāņu sievietes, jo nedaudzie imigranti, kas bija ieradušies no musulmaņu valstīm, redzot publiskos namus un pornofilmas, uzskatīja – Eiropā visi ir izvirtuši un visas sievietes ir viegli pieejamas. Beidzās ar to, ka dāņi sāka dauzīt migrantus, ANO šos precedentus izskatīja cilvēktiesību komisijā. Tagad tas pats notiek Vācijā, Austrijā un pat Šveicē, migranti nav vēl degunu apsildījuši, jau sāk darīt to, kas atbilst viņu priekšstatiem. Vācijā loģisks gājiens būtu šāds – visus, kas Ķelnē un Štutgartē uzbruka sievietēm, savāc, uz kuģa virsū un uz Ziemeļāfriku prom, tuvu pie krasta, lai nenoslīkst, izlaiž. Un tas būtu atbilstoši bēgļu tiesībām. Mēs jūs ielaidām Eiropā ar cerību, ka būsiet lojāli, bet jūs izrādījāties noziedznieki. Ārā! Un tā vajadzētu darīt arī Latvijā. Mums gan tas izmaksātu dārgāk, jo mēs viņus nevarēsim citādi nogādāt atpakaļ kā vien ar lidmašīnām.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.