Publicitātes foto

Našķis, no kura neviens nespēj atteikties – gaisīgie žagariņi! 3

Tuvojoties svētkiem, tik daudz kas vēl jāpaspēj, tostarp jāizdomā, ko dāvināt saviem mīļajiem. Viena no lieliskām alternatīvām, kas patiks ikvienam, ir sirsnīgas, paštaisītas, ēdamas dāvaniņas. “Herkuless” apkopojis noderīgus ieteikumus aromātisku, pašceptu dāvaniņu pagatavošanai un to iesaiņošanai.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 85
Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 31
Lasīt citas ziņas

Šis ir našķis, no kura neviens nespēs atteikties, un tie ir žagariņi! Šo bērnības klasiku var izmantot kā sirsnīgu dāvanu svētkos, kas atsauks prātā patīkamas atmiņas.

“Paštaisītas dāvanas ir labākais, ko varam dot saviem tuvajiem cilvēkiem. No tām staro ieguldītā mīlestība, turklāt šāds pārsteigums vienmēr būs neatkārtojams, par ko dāvanas saņēmējs jutīsies vairāk nekā īpaši,” atklāj ēdienu blogere un “Instagram” konta @druskuapstajies autore Elizabete Dzierkale.

Gaisīgie žagariņi ar pūdercukuru

Sastāvdaļas:

CITI ŠOBRĪD LASA

• “Herkuless” žagariņu miltu maisījuma
• 50 g sviesta
• 140 ml ūdens
• “Herkuless” kviešu milti galda virsmas pārkaisīšanai
• 0,5 – 1 litrs augu eļļas

Pagatavošana:

1. Ieber bļodā maisījumu no iepakojuma nr.1, kā arī sauso raugu no atsevišķā iepakojuma.

2. Izkausē 50 g sviesta un noliek malā atdzist.

3. Izkausēto sviestu samaisa ar 140 ml silta ūdens un iejauc sausajās sastāvdaļās, iegūstot mīkstu mīklu.

4. Mīklu bļodā pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek uzbriest 15 līdz 20 minūtes. Tas ir svarīgi, lai žagariņi būtu mīkstāki.

5. Pārkaisa galda virsmu ar miltiem, izņem mīklu un izrullē aptuveni 3 – 4 mm biezumā.

6. Mīklas loksni sagriež 2 – 2,5 cm platās un 10 – 12 cm garās strēmelēs. Katras strēmeles vidū iegriež garenisku līniju, vienu strēmeles galu izvelk cauri, it kā sasietu cilpu.

7. Katlā uzkarsē 0,5 – 1 litru eļļas (atkarībā no katla lieluma). Cep mīklas strēmelītes no abām pusēm, līdz tās zeltainas.

8. Izņem apceptos žagariņus uz papīra dvieļa nosusināties. Nobeigumā pārkaisa ar pūdercukuru no iepakojuma nr.2 un pasniedz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.