Foto – Aija Geida

Omītes garšīgie “žagariņi”: recepte zelta vērtē! 10

Kurš gan neatceras omītes gatavotos “žagariņus”, bet daudziem nav saglabājusies recepte, kā tos pagatavot pašiem!

Reklāma
Reklāma

Lūk, izcila recepte no omīšu laikiem!

Sastāvdaļas:

Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas
  • 200 g kviešu miltu
  • 1 ola
  • 1/2 glāzes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 ēdamkarotes degvīna
  • Rīvēta citrona miziņa
  • Augu eļļa
  • Pūdercukurs

Pagatavošana:

Olas ar cukuru un miltiem saputo, pēc tam pievieno sarīvētu citrona miziņu, skābo krējumu un degvīnu. Visu sajauc un atstāj “ievilkties”, visu samīca un uz 30 minūtēm atstāj ledusskapī.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīklu izrullē 2 mm biezā kārtiņā, sagriež aptuveni 4-5 cm platās lentītēs. Lentītes sadala apmēram 6 cm garās strēmelītēs. Pēc tam tajās viducī iegriež, saritina veltnītī un cep lielā eļļas daudzumā lielā kastrolī, kamēr tie kļūst brūni.

Atdzesē. Pārkaisa ar pūdercukuru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.