Foto-LETA/AFP

Apšauba miera procesu ar kurdu kaujiniekiem 0

Turpināt miera procesu ar kurdu kaujiniekiem nav iespējams, vakar paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Erdogans, norādot, ka politiķiem, kuriem ir saites ar “teroristu grupējumiem”, būtu jāatņem tiesiskā neaizskaramība. “Mums nav iespējams turpināt miera procesu ar tiem, kas apdraud nacionālo vienotību un brālību,” teica prezidents.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Lasīt citas ziņas

Erdogans solīja apņēmīgi turpināt cīņu ar kurdu separātistu bruņoto grupējumu “Kurdistānas Strādnieku partija” (PKK) un teroristu organizāciju “Islāma valsts”. “Turcija izmantos visas tiesības, kas izriet no starptautiskajām normām, lai aizsargātu sevi pret šiem uzbrukumiem,” sacīja Erdogans. Turcijas prezidents norādīja, ka “drošības zona” Sīrijas ziemeļos, par kuras izveidošanu notiek sarunas starp Ankaru un Vašingtonu, sagatavos ceļu tam, lai Sīrijā atgrieztos 1,7 miljoni bēgļu, kas šobrīd atrodas Turcijā. Turcija, kas līdz ar tās Rietumu sabiedrotajiem uzskata PKK par teroristu organizāciju, 2012. gadā sāka miera sarunas ar PKK vadoni Abdulu Odžalanu, kas atrodas Turcijas cietumā. Pamiers starp Ankaru un PKK tika pasludināts 2013. gadā. Lai gan tas visu laiku bija ļoti trausls, abas puses to visumā ievēroja. Nedēļas nogalē Turcijas aviācija sāka uzlidojumus PKK bāzēm Irākas ziemeļos. Pēc uzlidojumiem PKK paziņoja, ka pamiera uzturēšanas nosacījumi vairs nepastāv. Grupējums arī norādīja, ka tā Irākas ziemeļos esošo bāzu bombardēšana ir Erdogana “vissmagākā militārā un politiskā kļūda”. Irākas autonomā Kurdistānas apgabala prezidents Masuds Barzani pieprasījis Turcijai pārtraukt Irākas ziemeļos esošo “Kurdistānas Strādnieku partijas” bruņotā spārna nometņu bombardēšanu un aicinājis Ankaru domstarpības ar PKK risināt sarunu ceļā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.