Britānijas aizsardzības ministrs Maikls Felons paziņojis, ka Apvienotā Karaliste nosūtīs uz Igauniju aptuveni 800 karavīrus, kā arī bezpilota lidaparātus, tankus “Challenger” un bruņumašīnas “Warrior”. Attēlā: tanki “Challenger” piedalās NATO mācībās Polijā.
Britānijas aizsardzības ministrs Maikls Felons paziņojis, ka Apvienotā Karaliste nosūtīs uz Igauniju aptuveni 800 karavīrus, kā arī bezpilota lidaparātus, tankus “Challenger” un bruņumašīnas “Warrior”. Attēlā: tanki “Challenger” piedalās NATO mācībās Polijā.
Foto – EPA/LETA

Piespiež Spāniju un Krieviju pārdomāt 0


NATO aizsardzības ministru apspriedē alianses ģenerālsekretārs Stoltenbergs pauda bažas par Spānijas, NATO dalībvalsts, nodomu atļaut Krievijas karakuģu grupai uzpildīt degvielu Seutā, Spānijas eksklāvā Marokā Vidusjūras piekrastē, lai tālāk dotos uz Sīriju. Krievijas astoņu karakuģu flotile, kuras flagmanis ir novecojušais aviācijas bāzes kuģis “Admiral Kuzņecov”, dodas uz Sīriju laikā, kad pasaules sabiedrībā aug sašutums, nosodot Krievijas aviācijas uzlidojumus civilajiem objektiem Alepo pilsētā. NATO ģenerālsekretārs apliecināja, ka ir “ļoti skaidri darījis zināmas Madridei savas bažas”. “Katra valsts pati izlemj, vai šie kuģi var uzpildīt degvielu… taču mēs bažījamies, un es to izteicu ļoti skaidri, par šo karakuģu varbūtējo izmantošanu Krievijas kaujas spēju vairošanai un to lietošanu gaisa uzbrukumiem Sīrijai,” teica Stoltenbergs. Vairāku NATO valstu aizsardzības ministriem un vēstniekiem pastiprinot spiedienu uz Spāniju, lai tā mainītu savu nodomu atļaut uzpildīt degvielu Krievijas karakuģiem, Spānijas Ārlietu ministrijas pārstāvis vakar paziņojis, ka “lēmums tiek pārdomāts”. ASV vēstnieks NATO Dagless Lūts izteicies, ka “problēma varētu rasties gadījumā, ja šis kuģis (“Admiral Kuzņecov”) piedalīsies civilo objektu bombardēšanā”. Britānijas bijušais aizsardzības ministrs Džeralds Hovarts intervijā laikrakstā “The Daily Telegraph” paziņojis, ka Spānijai būtu “pilnīgi nepiedienīgi” atļaut Krievijas karakuģiem uzpildīt degvielu pirms došanās uz Sīriju. Britānijas karaflotes bijušais komandieris Alans Vests izteicies, ka “tā būtu ārkārtēja rīcība NATO sabiedrotajam”. Vakar Krievija atsaukusi Spānijai izteikto lūgumu atļaut tās Seutas ostā uzpildīt degvielu un papildināt krājumus Krievijas karakuģiem, kuri dodas uz Sīriju. Krievijas karakuģi nepiestās Seutas ostā.

Reklāma
Reklāma

Melnkalne apsūdz Krieviju

TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Lasīt citas ziņas

NATO aizsardzības ministri apsprieda arī plānu, kā palīdzēt Eiropas Savienībai apturēt migrantu pārvadāšanu no Ziemeļāfrikas pāri Vidusjūrai uz Eiropu un pāri Egejas jūrai no Turcijas uz Grieķiju. Alianses ģenerālsekretārs Stoltenbergs paziņoja, ka izveidota jauna NATO misija “Sea Guardian”, kas sadarbosies loģistikas jomā un palīdzēs ES operācijās Vidusjūrā, daloties ar informāciju. Paredzēts paplašināt NATO un ES sadarbību aizsardzībā pret kiberuzbrukumiem un Krievijas izvērsto hibrīdkaru un propagandu. Par Krievijas informatīvo uzbrukumu liecina notikumi Melnkalnē, kuras premjerministrs Milo Džukanovičs atkārtoti apsūdzējis Krieviju valsts apvērsuma plānošanā Melnkalnē pirms parlamenta vēlēšanām oktobrī. Melnkalne tuvākajā laikā oficiāli pievienosies NATO, bet vēlēšanu dienā aptuveni 20 Serbijas pilsoņu grupa bija plānojusi ieņemt Melnkalnes parlamenta ēku, lai izprovocētu nekārtības.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.