Foto: Aija Geida

Nātru pesto ar sieru un ķiplociņu 0

Sastāvdaļas
• 1,5 saujas jauno nātru
• ½ saujas pētersīļu lapu
• Sauja spinātu vai rukolas
• 50 g Indijas riekstu
• 60 g parmezāna siera
• 80 ml olīveļļas
• 2,5 ēdamkarotes citrona sulas
• ½ tējkarotes maltu melno piparu
• Ķiploka daiviņa
• Ēdamkarote tumšā cukura sīrupa
• ¾ tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Veselam
11 drošas pazīmes, ka ar jūsu veselību viss ir kārtībā
VIDEO. “Kaut ko tādu dzīvē nebiju redzējusi!” Kristīne netālu no Valmieras vakarā sastapusies ar veselu “zoodārzu” 8
VIDEO. “Vai nu runājiet latviešu valodā, vai es nesaprotu!” Stingrs autobusa šoferis izpelnās pretrunīgu reakciju, atsakoties apkalpot sievieti ar bērnu
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Jaunās nātres, pētersīļu lapiņas un spinātus (vai rukolu) noskalo un nosusina virtuves papīra dvielī. Pēc tam zaļumus sakapā. Ķiploku notīra un izspiež caur spiedi vai smalki sakapā. Sieru rupji sarīvē. Visas sastāvdaļas liek blendera traukā un rūpīgi sasmalcina viendabīgā masā. Labi garšo kopā ar spageti, ceptu sviesta–riekstu ķirbi, sutinātiem dārzeņiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.