
Nātru uzlējums jāsagatavo tieši šādi, citādi tas nebūs noderīgs: “recepte” un lietošanas noteikumi 0
Nātru uzlējums ir vērtīgs organisks mēslojums, kas bagātina augus ar mikroelementiem un slāpekli, veicinot to veselīgu augšanu. Tā galvenā priekšrocība slēpjas tajā, ka tas ir pilnībā dabisks, ļaujot audzēt dārzeņus bez ķīmiskām vielām no veikaliem.
Šis uzlējums, ko papildina ar pienenēm, ir īpaši noderīgs, nodrošinot bagātīgu ražu un uzlabojot augsnes kvalitāti.
Klasiskā Nātru Uzlējuma Recepte
Lai pagatavotu klasisku nātru uzlējumu, jums būs nepieciešams:
– 1 kilograms svaigu nātru;
– spainis ūdens (ieteicams lietus vai nosēdināts ūdens);
– trauks nākamajam mēslojumam.
Sasmalciniet nātres un ievietojiet tās traukā, pārlejot ar ūdeni tā, lai tas pārklātu augus, bet atstājot aptuveni piecus centimetrus līdz trauka malai. Pārklājiet ar marli vai vāku un novietojiet trauku ēnā uz nedēļu.
Katru dienu maisiet saturu, un, kad šķidrums kļūst tumši zaļš un sāk parādīties putas, uzlējums ir gatavs. Nokāsiet to un izmantojiet, atšķaidot proporcijā 1:10 sakņu mēslošanai vai 1:20 lapotnes mēslošanai.
Uzglabāšana un lietošana
Nātru uzlējumu ieteicams uzglabāt tumšā un vēsā vietā, piemēram, pagrabā, ne ilgāk kā divas līdz trīs nedēļas. Fermentācijas process parasti noslēdzas aptuveni desmit dienu laikā, taču pēc tam uzlējumu jālieto pēc iespējas ātrāk, jo tas pakāpeniski zaudē uzturvielu vērtību. Šī pieeja nodrošina, ka jūsu dārzs saņem maksimālu labumu no sagatavotā mēslojuma.