Latgales apgabaltiesā apelācijas kārtībā patlaban skata krimināllietu par Jāņa Kalvāna noslepkavošanu un sadedzināšanu. Viena no apsūdzētajām – Inga Kuzmane (no labās). Aizmugurē arī apsūdzētie Kuzmanes dēli.
Latgales apgabaltiesā apelācijas kārtībā patlaban skata krimināllietu par Jāņa Kalvāna noslepkavošanu un sadedzināšanu. Viena no apsūdzētajām – Inga Kuzmane (no labās). Aizmugurē arī apsūdzētie Kuzmanes dēli.
Foto – Artis Drēziņš

Liecinieks, kurš izdzīvoja mersedesā 37

Svarīgas liecības policijai un tiesai sniedzis Sandis Obrumanis, kurš slepkavības laikā atradies Kalvāna mersedesā. Tieši galvenokārt pēc viņa redzētā un dzirdētā apraksta tika rekonstruēts kautiņš un slepkavība.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi
Lasīt citas ziņas

Obrumaņa piedzīvojumi sākušies 2. maijā ap dienas vidu, kad pie viņa, kad viņš kopā ar draugiem dzerot svinējis dzimšanas dienu savās mājās Gleizdovas ciemā, atbraucis Kalvāns. Kopā turpinājuši svinēt, dzēris arī Kalvāns. Sarunas iegrozījušās par parādiem. Kalvāns ieminējies, ka Kuzmane viņam esot parādā. Svinētāji sākuši nolūzt. Obrumanis iekāpis Kalvāna mersedesā un aizmidzis. Pamodies tikai Kuzmana sētā. Ārā no auto nekāpis. Pēc Kuzmanes vārdiem “Ja sitat, tad sitiet līdz galam!” esot iemidzis. Pamodies, kad Jānis Kuzmans izsitis auto stiklu un piedraudējis arī viņam. Pēc tam Mārtiņš Kuzmans aizvedis viņu uz mājām. Braucot projām, redzējis grāvī guļošu cilvēku un teicis Mārtiņam, ka vajagot izsaukt ātros, bet Mārtiņš atbildējis, ka nevajagot, jo viss esot kārtībā.

Liecinieks, kurš izdzīvoja dedzināšanā

Savukārt Jāņa Sutirina liecības bijušas pamatā, lai policija un tiesa saprastu, kā tika slēptas slepkavības pēdas un apgānīts līķis. Man Jānis stāsta, ka Kuzmanu mājās atradies tāpēc, ka ticis aicināts palīgos no laukiem vākt akmeņus. Naktī, kad atbraucis Kalvāns, kopā ar brālēnu piedzērušies gulējuši – Inga bija izbrūvējusi alu, kas devis pa galvu. Dzirdējuši troksni un lamas, taču negājuši skatīties. Vēlāk Mārtiņš brālēnu aizvedis mājās. Kad apcietināts, Jānis policijai stāstījis visu, kā bijis. Arī to, ka gribējis braukt projām kopā ar brālēnu, bet Kuzmane neļāvusi, sakot, lai paliekot, jo būšot jāliecina, ka Kalvāns gribējis viņu izvarot. Pēc divām dienām Inga likusi dēlam Mārtiņam sadedzināt koka mietu, ar kuru Kalvāns sists, kā arī dēli, uz kura mirušais gulējis.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Kad Mārtiņš tai naktī atbrauca atpakaļ, viņš lika man nākt palīgā mirušo Kalvānu ielikt mašīnā. Es biju paģirains un dzērumā, bet Mārtiņš bija skaidrā. Abi brāļi vispār ļoti maz dzer. Arī, kad dedzināja, nedzēra, bet mani visu laiku mudināja ieņemt. Tā arī kādas četras dienas pavadīju pillā, līdz mūs apcietināja. Mani nekur nelaida projām, telefonu atņēma, lika palīdzēt, draudēja, ka tad, ja neklausīšot, atradīšoties līdzās Kalvānam,” man stāsta J. Sutirins, kurš ar abiem Kuzmaniem mācījies vienā skolā.

Sutirins neapstrīd pirmās instances tiesas atklātos lietas apstākļus un lūdz atstāt spēkā nosacītu cietumsodu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.