Foto-Matīss Markovskis

Ne tikai pankūkās! Četras ēdienu variācijas, ko pagatavot no kabačiem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Pēteris Apinis: Aicinājums deputātiem: lūdzu neatņemiet tautai un aptiekāriem “Hosama aptieku nodokli”!
Kokteilis
Algas maksājumi darbiniekiem, dizaineru drēbes, dārgas rotaslietas… Jāņa Timmas draugs atklāj, kā basketbolists finansiāli atbalstījis Annu Sedokovu 51
Kokteilis
Sēras par Timmu gan bija īsas: Sedokova nāk klajā ar paziņojumu, ko fani nudien negaidīja
Lasīt citas ziņas

Kabaci ieteicams uzturā lietot svaigu, lai gan vairāk esam to pieraduši sacept, apviļātu miltos un olā, sacepumos, pankūkās vai iemarinēt ziemai. Tomēr savienojumā ar lapu salātiem un citiem dārzeņiem sanāk svaigi un garšīgi salāti.

Par vērtīgākajiem tiek uzskatīti tieši mazie kabacīši, kas nepārsniedz 15 cm lielumu. Tos uzturā var lietot ar visu mizu, kurā ir ļoti daudz labu uzturvielu. Lielie kabači jāmizo un jāizņem arī sēklotne. Mazos kabačus var pildīt un sautēt nemizojot. Lai cik neparasti tas šķistu, bet kabaci var izmantot arī desertu un saldo ēdienu pagatavošanai – kūkām, ievārījumiem, kurus savukārt var izmantot dažādos kārtojumos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.