“Lielāko gandarījumu darbā gūstu, kad izdodas uz karstām pēdām noķert zagli, laupītāju vai iereibušu autovadītāju,” teic Rīgas pašvaldības policijas inspektors Rets Bols.
“Lielāko gandarījumu darbā gūstu, kad izdodas uz karstām pēdām noķert zagli, laupītāju vai iereibušu autovadītāju,” teic Rīgas pašvaldības policijas inspektors Rets Bols.
Foto – Timurs Subhankulovs

– Kā jau teicāt – policija nevar būt laba visiem. Ko cilvēki visbiežāk pārmet sūdzībās par pašvaldības policistu darbu? 20


– Lielākoties cilvēkus neapmierina tas, ka viņus soda. Īpaši aktīvi šajā ziņā ir autovadītāji, kuri savas vajadzības stāda augstāk par likumu. Viņi domā, ka mēs esam slikti, raksta apmelojošas sūdzības, kas ir diezgan riebīgi. No rītiem pēc iespējas mēģinu ķert agresīvos braucējus, kas savas intereses stāda augstāk par citiem. Daudzus sodām arī par apstāšanos neatļautās vietās. Situācijas ir dažādas. Likums atsevišķos gadījumos ļauj izteikt vien aizrādījumu, ko mēs izmantojam diezgan bieži. Katru pārkāpēju gan nelaižam un nelaidīsim vaļā. Ja katru pārkāpumu atlaidīsim ar smaidu, tā būs likuma degradācija.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
Zviedrijas policija atklāj, par ko tiks izvirzītas apsūdzības no Eirovīzijas diskvalificētajam Nīderlandes māksliniekam 33
Veselam
Sliktākie ēdieni un dzērieni, kas nodara vislielāko kaitējumu zobiem – zobārsts norāda, ka pirmajā vietā nav saldumi 22
Lasīt citas ziņas

– Jūsu ikdiena ir saskare ar cilvēku agresiju. Kā tiekat ar to galā?

– Liekās sarunās cenšos neielaisties. Katra lieka saruna ir lieks kašķis. Kāda tam jēga? Varbūt cilvēks tai dienā par kaut ko sanervozējies, un vēl tiek sodīts. Tāpat nepāraudzināsim! Cerams, uzliktais sods savu mērķi sasniedz.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.