
Nedaudz citāds salikums – biezpiena un marcipāna plātsmaize 0
Biezpiena plātsmaize allaž būs lielisks risinājums tējas vai kafijas papildinājumam. Varbūt šī ir īstā recepte šodienai?
Sastāvdaļas
1,2 kg biezpiena
8 olas
75 ml skābā krējuma
250 g cukura
5 ēdamkarotes kartupeļu cietes
2,5 ēdamkarotes vaniļas cukura
100 g ogu (zemenes, mellenes, upenes,var saldētas)
200 g marcipāna
Pagatavošana
Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā. Olu dzeltenumiem pieliek cukuru, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti, skābo krējumu un puto, līdz izveidojas gaisīga masa. To pielej biezpienam, pieber ogas un samaisa.
Atsevišķi saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā masā.
Pannu izklāj ar cepamo papīru un vienmērīgi izlīdzina biezpiena masu. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 70–80 minūtes.
Desmit minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sarīvētu marcipānu.