FOTO: Praktiskais latvietis

Nedaudz citāds salikums – biezpiena un marcipāna plātsmaize 0

Biezpiena plātsmaize allaž būs lielisks risinājums tējas vai kafijas papildinājumam. Varbūt šī ir īstā recepte šodienai?

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Kokteilis
Gudrāko latviešu TOP 10: mākslīgais intelekts tajā iekļāvis tikai vienu sievieti 55
Kokteilis
“Vai “Prāta Vētra” visām pilsētām prasīja naudu, draudot atcelt koncertu, ja nemaksās?” Fans dusmīgs; pašvaldības godīgi atbild 2
iemantot cieņu, nepasakot ne vārda: 11 psiholoģiski paņēmieni
Lasīt citas ziņas

1,2 kg biezpiena
8 olas
75 ml skābā krējuma
250 g cukura
5 ēdam­karotes kartupeļu cietes
2,5 ēdam­karotes vaniļas cukura
100 g ogu (zemenes, mellenes, upenes,var saldētas)
200 g marcipāna

Pagatavošana

Biezpienu izmaļ gaļas mašīnā. Olu dzeltenumiem pieliek cukuru, vaniļas cukuru, kartupeļu cieti, skābo krējumu un puto, līdz izveidojas gaisīga masa. To pielej biezpienam, pieber ogas un samaisa.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atsevišķi saputo olu baltumus un uzmanīgi iecilā masā.

Pannu izklāj ar cepamo papīru un vienmērīgi izlīdzina biezpiena masu. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 70–80 minūtes.

Desmit minūtes pirms cepšanas beigām pārkaisa ar sarīvētu marcipānu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.