Krēmīga vistas zupa ar kausēto sieru – recepte sātīgam un mājīgam maltītes mirklim 0

Šī krēmīgā vistas zupas recepte ar kausēto sieru ir tieši tas, kas vajadzīgs sātīgai, mājīgai maltītei, vienkārši pagatavojama un pārsteidzoši garda garša.

Reklāma
Reklāma

Gatavojam kopā ar Airitu!

Sastāvdaļas:

vistas šķiņķīši (ar kauliņu un ādu);

eļļa cepšanai;

sāls, pipari (pēc garšas);

2 laurulapas;

daži smaržīgie pipari;

2 buljona kubiņi;

“Es vairs nevaru turpināt…” Darbību beidz iemīļots latviešu zīmols 5
Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu 54
RAKSTA REDAKTORS
“Latvijas pasts” pārrakstījies vai tiešām maksās tik maz? Sieviete parāda “pērli”, ko atradusi darba sludinājumos
Lasīt citas ziņas

Ūdens (vārīts – sākumā nosedz vistas, vēlāk papildina);

2 burkāni;

5–6 kartupeļi;

~200 g šampinjonu;

1 paciņa kausētā siera (aptuveni 150–200 g);

CITI ŠOBRĪD LASA

sausie pētersīļi (vai svaigi – pēc izvēles).

Pagatavošana:

    1. Katliņā nedaudz ielej eļļu un apcep vistas šķiņķīšus 3 minūtes no katras puses, pievieno nedaudz garšvielas.
    2. Kad vistiņas ir apcepušās zeltainas, pielej tējkannā vārītu ūdeni tik daudz, lai nosedz vistu šķiņķīšus.
    3. Pievieno laurlapas un smaržīgos piparus.
    4. Vāra apmēram 30 minūtes.
    5. Tikmēr sagriež burkānus, šampinjonus un kartupeļus mazos gabaliņos.
    6. Sagrieztos šampinjonus apcep pannā.
    7. Kad vista ir izvārījusies, to izņem ārā. Tajā pašā šķidrumā, kur vārījās zupa, pievieno divus buljona kubiņus.
    8. Pielej klāt vārītu ūdeni un ik pa laikam nosmeļ radušās putiņas.
    9. Pievieno burkānu un pēc īsa brītiņa arī kartupeļus.
    10. Vistai noņem virsējo ādiņu un ar dakšu vistu atdala no kauliem.
    11. Pēc tam ar nazi vistu sasmalcina mazākos gabaliņos.
    12. Vistu, šampinjonus un paciņu kausētā siera ievieto grāpī un vāra dažas minūtes.
    13. Pievieno sāli, piparus un sausos pētersīļus.

Pasniedz kopā ar skābo krējumu un zaļumiem, lai labi garšo!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.