Krēmīga vistas zupa ar kausēto sieru – recepte sātīgam un mājīgam maltītes mirklim 0
Šī krēmīgā vistas zupas recepte ar kausēto sieru ir tieši tas, kas vajadzīgs sātīgai, mājīgai maltītei, vienkārši pagatavojama un pārsteidzoši garda garša.
Gatavojam kopā ar Airitu!
Sastāvdaļas:
vistas šķiņķīši (ar kauliņu un ādu);
eļļa cepšanai;
sāls, pipari (pēc garšas);
2 laurulapas;
daži smaržīgie pipari;
2 buljona kubiņi;
Ūdens (vārīts – sākumā nosedz vistas, vēlāk papildina);
2 burkāni;
5–6 kartupeļi;
~200 g šampinjonu;
1 paciņa kausētā siera (aptuveni 150–200 g);
sausie pētersīļi (vai svaigi – pēc izvēles).
Pagatavošana:
-
- Katliņā nedaudz ielej eļļu un apcep vistas šķiņķīšus 3 minūtes no katras puses, pievieno nedaudz garšvielas.
- Kad vistiņas ir apcepušās zeltainas, pielej tējkannā vārītu ūdeni tik daudz, lai nosedz vistu šķiņķīšus.
- Pievieno laurlapas un smaržīgos piparus.
- Vāra apmēram 30 minūtes.
- Tikmēr sagriež burkānus, šampinjonus un kartupeļus mazos gabaliņos.
- Sagrieztos šampinjonus apcep pannā.
- Kad vista ir izvārījusies, to izņem ārā. Tajā pašā šķidrumā, kur vārījās zupa, pievieno divus buljona kubiņus.
- Pielej klāt vārītu ūdeni un ik pa laikam nosmeļ radušās putiņas.
- Pievieno burkānu un pēc īsa brītiņa arī kartupeļus.
- Vistai noņem virsējo ādiņu un ar dakšu vistu atdala no kauliem.
- Pēc tam ar nazi vistu sasmalcina mazākos gabaliņos.
- Vistu, šampinjonus un paciņu kausētā siera ievieto grāpī un vāra dažas minūtes.
- Pievieno sāli, piparus un sausos pētersīļus.
Pasniedz kopā ar skābo krējumu un zaļumiem, lai labi garšo!