Drauds. Taksisti – teroristi? 0

Kopš trešdienas pie lidostas “Rīga” ielidošanas termināļa esošajā t. s. “zelta kilometrā” nu var stāvēt un gaidīt pasažierus jebkuras kompānijas taksometrs, ne tikai “Baltic Taxi” un “Red Cab”. Tas noticis, lidostai gariem zobiem pildot Administratīvās apgabaltiesas lēmumu.

Reklāma
Reklāma
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 3
“Gustavo ir bīstams narciss, bet Rutulis un Patrisha tērētas marionetes!” Ainārs Mielavs velta skarbus vārdus radošajiem kolēģiem 2
TV24
“Te gan cilvēks ir fantastisks! Nu ir pamodies no letarģiska miega!” Jaunups sašutis par Levita viedokli jautājumā par LTV priekšvēlēšanu debatēm krievu valodā
Lasīt citas ziņas

Taksometru cīņai par ienesīgo vietu pie lidostas ir sena vēsture, pirms vairākiem gadiem lidostas vadība sūrojās par prestižu graujošajiem takšiem, kas nezinošos ārzemniekus apveda ap stūri un izkrāpa lielu naudu.

Tagad “svešie” taksometri tiek turēti aizdomās jau gandrīz vai par terorismu! Pagājšnedēļ lidostas pārstāve Laura Karnīte zīmēja dramatisku ainu – vispirms tika pareģots, ka “drošības un sabiedriskās kārtības apdraudējums pie lidostas termināļa atlidošanas zonas paaugstināsies”, bet 7. septembrī situācija pie lidostas izlidošanas termināļa jau bija “kļuvusi haotiska un bīstama pasažieru drošībai”. “LA” žurnālists nekādu haosu minētajā dienā lidostā gan neredzēja – tikai garu taksometru rindu…

CITI ŠOBRĪD LASA

L. Karnīte stāsta, ka līdz ar pēdējo gadu biežajiem teroraktiem lidostās Starptautiskā civilās aviācijas organizācija likusi pastiprināt drošības pasākumus lidostu teritorijās. “2014. gadā veiktajā lidostas apdraudējuma novērtējumā par lielāko risku atzina to, ka pasažieru termināļa tuvumā ir atļauts novietot autotransportu un tā stāvēšanas laiks ir nesamērīgi ilgs. Kopš tā laika risks ir tikai paaugstinājies,” sacīja L. Karnīte. “Apgabaltiesa par būtiskāku ir uzskatījusi atsevišķa indivīda vēlmi nopelnīt, nevis 5,5 miljonu pasažieru drošību,” sacīja lidostas pārstāve.

Tomēr nav skaidrs, ar ko par citiem komersantiem drošāki ir “Baltic Taxi” un “Red Cab”. “Taksi.lv” valdes loceklis Raimonds Bušs: “Visas runas par drošību ir muļķības. Šis “zelta kilometrs” lidostai dod iespēju, neieguldot nekādus līdzekļus, no divām kompānijām saņemt diezgan labu naudiņu, savukārt abas kompānijas negrib konkurentus.”

Dīvaina šķiet argumentācija, prasību tikai paplašināt taksometru rindu sasaistot ar teroristisku apdraudējumu. Turpat blakus strīdīgajai taksometru līnijai taču ir auto stāvvieta, kur iebraukt un atstāt auto var jebkurš. Tāpat jebkurš auto nekontrolēti var uzbraukt uz estakādes pie pašām izlidošanas termināļa durvīm. Šie auto nav bīstami, bet rindā stāvošie taksometri – ir?
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.