Foto – EPA/LETA

ES iekšlietu ministru nākamā tikšanās ir 18. un 19. aprīlī Luksemburgā, kur paredzams, ka darba kārtībā būs valstu ciešāka sadarbība cīņā ar terorismu. 3


Viedokļi

Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers: “Mēs jūtam, ka mums ir vajadzīga tirgus kapitāla savienība, enerģētikas savienība, ekonomikas un monetārā savienība, taču tagad mēs jūtam, ka mums ir vajadzīga arī drošības savienība. Eiropas Savienībai ir vajadzīga pašai sava armija, lai stātos pretī Krievijas un citiem draudiem. Ar NATO nepietiek. Tas ir vajadzīgs, lai nostiprinātu Eiropas Savienības stāju un pozīciju pasaulē.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Veselam
6 padomi senioriem, lai pareizi lietotu medikamentus un nekaitētu savai veselībai
Lasīt citas ziņas

Itālijas premjerministrs Mateo Renci: “Šis nav šakāļu, bet arī ne dūju laiks. Mums ir vajadzīga Eiropas vienošanās par brīvību un drošību. Uzbrukums ir bijis gan Beļģijai, gan arī Eiropas Savienības galvaspilsētai. Mums ir jāinvestē kopīgā drošības un aizsardzības struktūrā.”

Eiropas Parlamenta Sociālistu un demokrātu grupas līderis Džianni Pitella: “Ar Eiropas Savienības iekšlietu ministru lēmumu stiprināt Eiropolu nepietiek. Beļģijas piemērs rāda, ka valstis vienas pašas ar terorismu galā tikt nevar, īpaši ja tās greizsirdīgi sēž uz saviem slepeno dienestu datiem un ne ar vienu citu valsti nedalās.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.