Foto: Evija Trifanova/LETA

Kad paziņoji par aiziešanu no politikas, teici, ka jādod vieta jaunajiem. Kur viņi ir? 21

Cilvēki, kas ideālisma vai karjeras apsvērumu dēļ varētu politikā iesaistīties, šodien nav gatavi izturēt milzīgo psiholoģisko spiedienu un iznīcinošo negāciju, kas gāžas pāri.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Situācija mainās pa stundām!” Saņemti divi pilnīgi pretēji ziņojumi no frontes. Kurš melo?
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Lasīt citas ziņas

Galu galā viņš var dot sabiedrībai labumu kā advokāts, uzņēmējs, jurists arī bez šīs atkailināšanas, kas ārkārtīgi atsaucas uz ģimenes locekļiem, it īpaši – bērniem. Zinu ne vienu vien gadījumu, ka šādu pārdzīvojumu dēļ politiķu bērni ir smagi traumēti. Tāpēc mums jaunie politiķi neveidojas, jo nodarbošanās ar politiku ir ļoti zema prestiža darbs. Neviens cilvēks nevēlas diendienā justies apspļaudīts.

Neesmu optimiste – Ušakova–Amerika savienība turpināsies, ja vien pārējās partijas spētu vienoties, uz ko laikam ir naivi cerēt?

CITI ŠOBRĪD LASA

Es arī piederu pie tiem, kas uzskata, ka jāvienojas, bet mēs esam mazākumā. Bet Latvija nav vienīgā ar šādu problēmu. Piemērs – Saakašvili opozīcijas partija Gruzijā, kur cilvēki, kam opozīcijā smeļas ūdens mutē, nespēj sadarboties un nu ir sašķēlušies divās partijās.

Kā personīgās ambīcijas traucē partijas un pat visas valsts politikai, “Vienotība” ir pieredzējusi Solvitas Āboltiņas personā. Lai gan politiski bankrotējusi, arī joprojām viņa darbojas valdē, uzstājas kā runas sieva.

Nav komentāru.

Vai “Vienotībai” draud aiziešana pa to pašu taku, kuru gāja “Latvijas ceļš” un Tautas patija?

Es tik tālu vēl neietu, tomēr partijā ir jauns vadītājs, Rīgas nodaļā gandrīz pilnībā nomainījusies vadība – vecā kaluma gvarde ir ārā un vietā nākuši jauni politiķi, par kuriem mēs jau runājām. Vēl ir iespēja pacelties, galvenais – novērtēt kļūdas, kas tiek pieļautas. Uzticību ir ļoti grūti atgūt, bet mēs vēl neesam miruši.

Ja tev jānosauc lielākā partijas kļūda?

Savas valdības gāšana.

Vai līdz Saeimas vēlēšanām prognozē kāda jauna politiska spēka izveidošanos?

Šajā ziņā esmu ļoti pesimistiska, jo pie pašreizējās negatīvās attieksmes pret politiku kopumā neredzu, kas ir tie cilvēki, kas spētu iznest uz saviem pleciem tik smagu uzdevumu kā partijas radīšana. Var jau veidot zicprojektus, kādus savā laikā daži uztaisīja, bet tiem nebūs nākotnes.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.