Andris Piebalgs
Andris Piebalgs
Foto – Valdis Semjonovs

– Proeiropeiskums liek uzdot jautājumus. Vai tas nozīmē piekrist visam, ko Eiropa saka, vai briselieši zina pareizāk, kā dzīvot? 23


– Tā nekad neesmu uzskatījis. Pašiem jāzina labāk. Bet lietas jāskata Eiropas kontekstā. Teiksim, kuru valsti vairāk ietekmē bēgļu lietas – Latviju vai Vāciju? Protams, Vāciju. Taču nevaram aizvērt acis un teikt, ka mums tur nav nekādas darīšanas. Tāpat nevaram izslēgt Eiropu ārā tajā, kas attiecas uz Latvijas drošību, ekonomisko attīstību. Jo mēs esam šajā savienībā.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

– Pieminējāt augstprātību. To pašreizējā laikposmā pārmet “Vienotībai”, ka tāda kaite pārņēmusi agrāk varenas partijas, un tās slikti beigušas. Pārmet, ka dala ienesīgas vietas pietuvinātām personām, nenotiek pašattīrīšanās no tiem, kas sasmērējušies. Biedri paši saka, vajag pārmaiņas!

– Tas tiešām slikti, ja pašas “Vienotības” vēlētāji pārmet augstprātību. Tas nedrīkst būt, un tas ir pēdējais signāls, ka pieļautas kļūdas, no kurām jātiek vaļā. Daļēji tas saistīts ar to, ka Latvijas vēlēšanu likums neprasa pastāvīgu dialogu ar vēlētājiem četru gadu garumā, pietiek, ka viņus uzrunā īsu sprīdi pirms vēlēšanām. Jāpanāk, ka ievēlētie, ka tie, kas grib tikt ievēlēti atkārtoti un no jauna, visu laiku iet, tiekas un runā ar cilvēkiem, tādējādi mēģinot izkliedēt mītu, ka “Vienotība” ir augstprātīga.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.