Solvita Āboltiņa.
Solvita Āboltiņa.
Foto – Timurs Subhankulovs

– Vai jums ir kāds politiķis Latvijā vai ārvalstīs, kas kalpo par jūsu ideālu, par pozitīvu paraugu politikā? Kāpēc? Un kā tas saistās ar jūsu pašreizējo politisko darbību un sabiedrības kritisko attieksmi pret jums? (Ginta) 38


– Tāds politiķis manās acīs ir Jānis Čakste. Gan viņš, gan viņa ģimene bija demokrāti, kam bija nozīmīga loma šīs tradīcijas iedibināšanai Latvijā. Mani dzīvē vienmēr pavada Jāņa Čakstes teiktie vārdi – ““Sargiet savu valsti, izkopiet to, jo zināt – ja nebūs Latvijas, nebūsit arī jūs.”

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

– Āboltiņas kundze! Kā īsti notika jūsu darījums ar Junkura kungu? (Kaspars B., Kopenhāgenā)

– Nekāda darījuma nav bijis. Iepriekšējās Saeimas vēlēšanās Jānis Junkurs saņēma 2104 plusus un 1371 svītrojumus, es – 6540 plusus un 6289 svītrojumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Vai tikai aktierim jāzin, kad atstāt skatuvi? (Kurzemnieks) Vai un kad esat domājusi pamest politiku? (Ants)

– Viens cilvēks partiju nevar vadīt mūžīgi. Bet es blakus neredzu gribētājus, kuri alktu kļūt par jauniem līderiem. Gan partijā, gan valdībā svarīgi, lai būtu rezerve un politikā nāktu jauni cilvēki. Nevienā postenī nav neaizstājamu cilvēku, bet gribētos, lai vietā nākušais savu misiju uzņemtos darīt ar mirdzošām acīm.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.