Solvita Āboltiņa.
Solvita Āboltiņa.
Foto – Timurs Subhankulovs

– Ko tādu Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece 18. novembra uzrunā pateica nepareizi? (Antins) 38


– I. Mūrnieces runa poētiski skaisti sākās, bet pēc tam no svētku uzrunas kolēģiem un sabiedrībai tika pavērsta opozicionāra runā, skarbi pārmetot diviem valdības ministriem par it kā neizdarītām lietām, kas neatbilst patiesībai.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
TV24
Tavars: “Bailēs no militāriem draudiem pietiekoši situētas ģimenes pieņem lēmumu pārcelties tālāk no iespējamās frontes līnijas”
“Neviens nezina, kā viņu ārstēt…” izmisusi ģimene lūdz sabiedrības atbalstu mazā Roberta ārstēšanai
Lasīt citas ziņas

– Ceru, ka Latvijas islamizācija taču nav “Vienotības” mērķis? (Janka Valmierā)

– “Vienotības” mērķis, vērtība un darbības pamats ir 1918. gadā dibinātā Latvijas valsts – droša, demokrātiska, tiesiska un labklājīga, balstīta uz vispārcilvēcīgajiem principiem un spēj sniegt palīdzīgu roku cilvēkiem, kuri ir kara šausmu un nelaimju vajāti. Taču mēs sagaidām, ka ciemiņi mūsu mājās ievēro mūsu tradīcijas un likumus.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Kā vērtējat situāciju Latgales laukos, kur lielākoties dzīvo pensionāri un bezdarbnieki? Kā, Jūsuprāt, izskatīsies Latgales lauki pēc gadiem 5-10, ja nekas nemainīsies valsts un valdības attieksmē? (lasītāja no Latgales)

– Latgale ir skaistākais no Latvijas reģioniem ar dāsnākajiem un sirsnīgākajiem cilvēkiem. Mēs varam lepoties arī ar to, ka Latgales iedzīvotāji ir vieni no uzņēmīgākajiem un aktīvākajiem Latvijā. Latgale ir zināma ar savu veiksmīgo uzņēmēju panākumiem, viņu vidū minams gan “Preiļu siers”, gan “Dautkom”, “Mamas D”, “Antaris” un daudzi citi.

“Vienotības” mērķis ir turpināt sekmēt iedzīvotāju labklājības līmeņa paaugstināšanu, gan turpinot minimālās algas paaugstināšanu, gan mazinot nevienlīdzību caur progresivitāti nodokļu sistēmā. Tikai tad, kad cilvēki varēs būt pārliecināti, ka ar savu darbu var nodrošināt savu un savas ģimenes labklājību, arī tie, kas pametuši Latviju, sāks domāt par atgriešanos dzimtenē.

Tādēļ šī gada aprīlī valstība ir apstiprinājusi jauno Rīcības plānu Latgales reģiona izaugsmei 2015.-2017. gadam, kas ietver īpašus reģionālās politikas atbalsta pasākumus Latgales plānošanas reģionam un ir vērsts uz ekonomiskās attīstības veicināšanu, paaugstinot reģionu iedzīvotāju labklājību un dzīves kvalitāti un tādējādi veicinot arī piederības sajūtu Latvijai. Plāna galvenie pasākumi, fokusējoties uz būtiskākajiem reģiona ekonomiskās attīstības priekšnosacījumiem, ir ES fondu ieguldījumi degradēto teritoriju revitalizācijā Latgales plānošanas reģiona un Alūksnes novada pašvaldībās, nodokļu politikas izmaiņas un Norvēģijas finanšu instrumenta atbalstīto pasākumu ieviešana uzņēmējdarbības veicināšanai Latgalē.

Reklāma
Reklāma
Valsts atbalsts Latgales reģionam ir ļoti nozīmīgs, un tikpat nozīmīga ir arī pašu iedzīvotāju motivācija un vēlme šos pieejamos atbalsta instrumentus izmantot. Šajā ziņā Latgale ir labs piemērs, kur līdz ar atlabšanu no ekonomiskās krīzes ievērojami palielinājies arī jaunreģistrēto uzņēmumu skaits (saskaņā ar “Lursoft” datiem, 2012. gadā – 1099, bet 2013. gadā – 821 jauns uzņēmums). Tāpat reģiona uzņēmēji iespēju robežās aktīvi piesaista dažādu finanšu līdzekļu programmu sniegtās iespējas – statistiski aizvadītajos gados Latgales reģiona uzņēmēji ir bijuši aktīvāki nekā citos reģionos valsts atbalsta programmu izmantošanā – ja vidēji Latvijā katrs desmitais uzņēmums bija pieteicies šādam atbalstam, tad Latgales reģionā katrs piektais. Jāuzsver, ka Latgales reģiona uzņēmēji ne tikai biežāk ir pieteikušies valsts atbalstam, bet biežāk nekā vidēji Latvijā to arī saņēmuši.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.