Nemet ārā! Arbūza mizu ievārījums – fantastiska marmelāde 0

Sastāvdaļas
1 kg notīrītu arbūza mizu
1–1,2 kg cukura
2–3 glāzes ūdens
1–2 tējkarotes citronskābes
0,5–1 tējk. malta kardamona
2 tējk. sodas

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Vai stārķi gaidījāt? 10 vārdu īpašnieki, kas drīzumā varētu sagaidīt ģimenes pieaugumu
Veselam
Jūs nekad vairs neēdīsiet šos ēdienus, kad uzzināsiet to sastāvu 38
Viedoklis
Armands Puče: Tagad par visām reizēm ir skaidrs, ka ar politisko eliti nav ko vispār rēķināties. Murmuļi!
Lasīt citas ziņas

Arbūzam nogriež mizu tā, lai uz tās paliek nedaudz sārtā mīkstuma. Nogriež zaļo daļu nost un balto daļu sagriež kubiciņos, strēmelītēs 1–1,5 cm.

Sodu izmaisa glāzē ūdens, uzlej uz sagrieztajām miziņām, pielej vēl ūdeni, lai visi gabaliņi būtu nosegti. Atstāj uz 3–4 stundām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ūdeni nolej nost, miziņas noskalo ar tīru ūdeni un atstāj ūdenī uz 30 minūtēm. Pēc tam vēlreiz noskalo tīrā ūdenī.

Liek katliņā, uzlej 2 glāzes ūdens un ieber pusi no cukura daudzuma. Liek vārīties uz nelielas uguns. Kad uzmet burbuli, turpina vārīt vēl 20 minūtes.

Ļauj nostāvēties 10–12 stundas.

Pēc tam atkal uzkarsē ievārījumu, pieber atlikušo cukura daudzumu, samaisa. Vāra 20 minūtes. Atkal atstāj uz 10–12 stundām.

Uzkarsē ievārījumu, pievieno citronskābi, kardamonu, vāra 30 minūtes.

Pilda sterilizētās burciņās.

Lai labi garšo!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.