Nemet ārā! Arbūza mizu ievārījums – fantastiska marmelāde 0

Sastāvdaļas
1 kg notīrītu arbūza mizu
1–1,2 kg cukura
2–3 glāzes ūdens
1–2 tējkarotes citronskābes
0,5–1 tējk. malta kardamona
2 tējk. sodas

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Tu padarīji mana desmitgadīgā dēla dienu neaizmirstamu!” Ādažos kāds svešinieks no sirds iepriecinājis zēnu, kurš nupat nopircis makšķeri
“Es nerunāju latviski!” Tūrists no Šveices, kurš apguvis latviešu valodu, sašutis, ka vairākās kafejnīcās nevar veikt pasūtījumu valsts valodā 158
13 noslēpumi, kas franču sievietēm ikdienā ļauj izskatīties tik satriecoši 11
Lasīt citas ziņas

Arbūzam nogriež mizu tā, lai uz tās paliek nedaudz sārtā mīkstuma. Nogriež zaļo daļu nost un balto daļu sagriež kubiciņos, strēmelītēs 1–1,5 cm.

Sodu izmaisa glāzē ūdens, uzlej uz sagrieztajām miziņām, pielej vēl ūdeni, lai visi gabaliņi būtu nosegti. Atstāj uz 3–4 stundām.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ūdeni nolej nost, miziņas noskalo ar tīru ūdeni un atstāj ūdenī uz 30 minūtēm. Pēc tam vēlreiz noskalo tīrā ūdenī.

Liek katliņā, uzlej 2 glāzes ūdens un ieber pusi no cukura daudzuma. Liek vārīties uz nelielas uguns. Kad uzmet burbuli, turpina vārīt vēl 20 minūtes.

Ļauj nostāvēties 10–12 stundas.

Pēc tam atkal uzkarsē ievārījumu, pieber atlikušo cukura daudzumu, samaisa. Vāra 20 minūtes. Atkal atstāj uz 10–12 stundām.

Uzkarsē ievārījumu, pievieno citronskābi, kardamonu, vāra 30 minūtes.

Pilda sterilizētās burciņās.

Lai labi garšo!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.