Foto-SAYAM TRIRATTANAPAIBOON/Shutterstock

Neparasta recepte. Zemeņu mērce gaļas ēdieniem 0

Sastāvdaļas
• 450 g zemeņu
• 50 ml ūdens
• 3 ēdamkarotes brūnā cukura
• 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
• citrons
• tējkarote malta estragona
• pustējkarote asās paprikas pulvera
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 107
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Zemenes sagriež gabaliņos. Ogas saber katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno baltvīna etiķi, citrona sulu un smalki rīvēto miziņu, sāli un garšvielas (izņemot estragonu). Vāra uz lēnas uguns, līdz zemenes izšķīdušas. Masu izberž caur sietu un pievieno maltu estragonu. Samaisa un atdzesē. Pasniedz ar grilētu vai ceptu gaļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.