Foto-SAYAM TRIRATTANAPAIBOON/Shutterstock

Neparasta recepte. Zemeņu mērce gaļas ēdieniem 0

Sastāvdaļas
• 450 g zemeņu
• 50 ml ūdens
• 3 ēdamkarotes brūnā cukura
• 2 ēdamkarotes baltvīna etiķa
• citrons
• tējkarote malta estragona
• pustējkarote asās paprikas pulvera
• ¼ tējkarotes maltu melno piparu
• šķipsniņa sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nauda nāk! 3 zodiaka zīmes, kurām jūlijs būs šī gada finansiāli visienesīgākais mēnesis
“Dzīvā Nostradama” baisā prognoze par III pasaules karu: Šobrīd notiekošais ir tikai starpbrīdis!
Veselam
Asinsspiediens atkal uzkāpis? Noteikti apēdi kādu no šiem 9 produktiem – no tiem noteikti jāizvairās
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Citronam norīvē miziņu un izspiež sulu. Zemenes sagriež gabaliņos. Ogas saber katlā, pārlej ar ūdeni, pievieno baltvīna etiķi, citrona sulu un smalki rīvēto miziņu, sāli un garšvielas (izņemot estragonu). Vāra uz lēnas uguns, līdz zemenes izšķīdušas. Masu izberž caur sietu un pievieno maltu estragonu. Samaisa un atdzesē. Pasniedz ar grilētu vai ceptu gaļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.