Nepieciešamais un patiešām vajadzīgais 1


Tātad šo man nevajag. Bet ko es noteikti pirktu? GPS uztvērējam jābūt! Tas ir gandrīz (!) visos, pat lētos tālruņos. Mūsdienu kartes (“Baltic maps”, “Maps.me”) ir izcili detalizētas, pat ārpus interneta zonām lietojamas. Nepazudīsi pats, glābēju gaidošo atradīsi (ja vien viņa telefonam ir GPS). Bet milzu atmiņu nepirkšu. Savu (vidēja izmēra) regulāri kopšu, liekās lietotnes izdzēšot, foto/video piezīmītes uz mājas datoru pārlādējot. Vajag, protams, “WiFi”, lai katras iespējas zonā mobilos resursus taupītu, vajag “Bluetooth”, lai auto brīvroku sistēmai pieslēgtos.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Nemaksāsim par nevajadzīgo! Bet neskopojoties pirksim sev tīkamo un derīgo. Ja runa par telefonu dāmai (vai kungam bez vēlmes un prasmes bakstīt desmitos “ikonu”), pēdējā pusgada telefontestu spilgtākais iespaids ir un paliek zviedru “Doro Liberto” no tradicionālajiem “Android” atšķirīgais pamatekrāns. Vienkāršs un saprotams. Četras jums visvajadzīgākās sejas – ātram zvanam. Trīs citu pamatdarbību izvēles – “zvanīt” (nonāksiet kontaktu sarakstā), “sūtīt” (fotogalerija ar e-pasta un “WhatsApp” un citiem “linkiem”) vai “meklēt” (atvērsies “Google”). Sieva vienā vakarā saprata bez konsultanta. Un teica – šitas der. Ja tādus vārdus dzirdam, maksājam! Starp citu, “Doro” ir gluži ciešama latviešu valoda, kuras diemžēl vēl nav ķīniešiem. Bet drīz būs, jo šīs funkcijas atjauninājumi ir regulāri un lietuviešu teikumi parādās aizvien retāk.

Ļoti iespējams, ir vērts krietni maksāt (650 eiro) arī par kādu pagājušās nedēļas jaunumu. Tam cita auditorija – superaktīvi līdz šim nezināmā pētnieki. “Cat S60” – pirmais viedtālrunis pasaulē, kas aprīkots ar iebūvētu termiskās attēlveidošanas kameru, kā arī visūdensdrošākais viedtālrunis pasaulē – no nākamās nedēļas būs nopērkams Latvijā. “Cat S60” ir iebūvēts “Lepton” termiskās mikrokameras, kas vizualizē ar neapbruņotu aci neredzamu siltumu, izceļot temperatūras kontrastu. Tālruni var izmantot daž­nedažādu termisko attēlu fiksēšanai un analīzei, siltuma zuduma noteikšanai ap logiem un durvīm; mitruma noplūžu un nepietiekamas izolācijas noteikšanai; elektroierīču un elektrisko shēmu pārkaršanas identificēšanai; kā arī lai redzētu pilnīgā tumsā. “Cat S60” ir arī visūdensdrošākais pieejamais viedtālrunis, kas var stundu atrasties līdz piecu metru dziļumā. Tālruņa ierīces pogas var izmantot zem ūdens, lai ieslēgtu fotokameru un videokameru, paverot jaunas mobilo tehnoloģiju iespējas lietošanas veida un vietas ziņā. Ko nozīmē “Cat”? Tas pilnīgi noteikti nav ķīnietis. “Caterpillar” – populāri amerikāņu traktori. Kopš 2012. gada šai firmai ir mobilo tehnoloģiju atzars – “Bullitt Mobile Ltd”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.