Foto – Shutterstock

Pārdot nepilngadīgajam piederošu nekustamo īpašumu drīkst: 0


• izdalot mantojumu starp pilngadīgajiem un nepilngadīgajiem mantiniekiem;

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Lasīt citas ziņas

• neatliekamu parādu samaksai, kas pārgājuši viņam kopā ar mantojumu;

• ja nav nekādu citu līdzekļu viņa uzturam;

CITI ŠOBRĪD LASA

• ja pārdošana ir vienīgā iespēja novērst nepilngadīgajam draudošu ievērojamu zaudējumu.

Par šādiem gadījumiem aizbildnim jāziņo bāriņtiesai, kura, apsvērusi ap­stākļus un pārliecinājusies par nodomātās pārdošanas vajadzību vai derīgumu, vai nu pati atļauj pārdot (ja nekustamais īpašums novērtēts ne aug­stāk par 14 000 eiro), vai arī (ja tas novērtēts augstāk) iesniedz lietu izšķirt tiesai.

Tiesas atļauja nav vajadzīga, ja pārdod, izpildot likumīgā spēkā stājušos tiesas spriedumu, vai ja persona, no kuras mantojuma lieta pārgājusi nepilngadīgajam īpašumā, pati testamentā vai kā citādi noteikusi to pārdot, kā arī ja to prasa trešā persona, kam ir tādas tiesības. Visos šajos gadījumos pārdošana notiek bāriņtiesas uzraudzībā.

Ja mantojuma atstājējs tieši aizliedzis pārdot kādu lietu, kuru paturot nepilngadīgajam rastos acīm redzams zaudējums, aizbildnis var lūgt bāriņtiesu, lai šo aizliegumu atceļ. Nepilngadīgā kustamo un nekustamo mantu var pārdot vai nu izsolē, vai arī paši aizbildņi par brīvām cenām, ņemot vērā to, ko bāriņtiesa atzīst par izdevīgāku. Aizbildņi, viņu laulātie un bērni nekādā ziņā nedrīkst pirkt aizbilstamā mantu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.