Tiesas nolēmumā arī pirmoreiz ir publiski nosauktas personas, kuras tiek uzskatītas par noziedzīgo shēmu organizētājām un īstenotājām, viņu vidū arī “Dinaz grupas” “veterāns” Nikolajs Jermolajevs.
Tiesas nolēmumā arī pirmoreiz ir publiski nosauktas personas, kuras tiek uzskatītas par noziedzīgo shēmu organizētājām un īstenotājām, viņu vidū arī “Dinaz grupas” “veterāns” Nikolajs Jermolajevs.
Ekrānuzņēmums no dinaz.lv

Skaidru naudu labāk neglabāt 2

Lemjot par kratīšanās grupas dalībniekiem izņemto naudas līdzekļu atzīšanu par noziedzīgi iegūtiem un tātad konfiscējamiem, tiesa ir lielākoties ignorējusi advokātu argumentus un ņēmusi vērā izmeklētāju norādes uz to, ka tikai atsevišķi aizdomās turētie ir iesnieguši savas mantiskā stāvokļa deklarācijas un viņu rīcībā lielākoties nav bijis arī citu dokumentu, kas apliecinātu šīs naudas iegūšanu likumīgā ceļā.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo! 13
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
TV24
STOPkadri: Tikai granulas, malku, briketes! Saeimā pieklusināti top izmaiņas likumā, kas ietekmēs renovēto privātmāju īpašniekus
Lasīt citas ziņas

Piemēram, N. Jermolajevs VID neesot iesniedzis mantiskā stāvokļa deklarāciju, līdz ar to “saskaņā ar likumu tiek pieņemts, ka viņa rīcībā nav skaidras naudas līdzekļu, kā arī citas mantas, kura būtu jānorāda deklarācijā, un analoģiski šādu deklarāciju nav iesniegusi viņa māte”.

Arī S. Kuļeševičs, K. Grante, P. Grigorjevs neesot VID iesnieguši mantiskā stāvokļa deklarāciju, “tādējādi saskaņā ar likumu tiek pieņemts, ka viņu rīcībā nav skaidras naudas līdzekļu, kā arī citas mantas, kas būtu jānorāda deklarācijā. Arī liecinieku sniegtā informācija par naudas līdzekļu aizdošanu un darījumu noslēgšanas apstākļiem ir pretrunā personu sniegtajai informācijai”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kriminālprocesa pirmstiesas izmeklēšanas laikā neesot noskaidrota neviena persona, kura būtu pierādījusi savas likumīgās tiesības uz lēmumā norādītajiem naudas līdzekļiem, toties gūti pierādījumi, kas norādot uz to, ka naudas līdzekļu izcelsme tikusi slēpta – “personas mainījušas liecības un sniegušas pretrunīgu vai nepilnīgu informāciju, kā arī personām nav likumīgu ienākumu tādā apmērā, ar kuriem varētu pamatot arestēto naudas līdzekļu legālu izcelsmi”.

Uz šādu apsvērumu pamata tiesa arī nolēmusi, ka visi izņemtie naudas līdzekļi – kopumā tātad vairāk nekā pusotrs miljons eiro – ir atzīstami par noziedzīgi iegūtiem un ieskaitāmi valsts budžetā. Lēmumu vēl var pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.