Filmai “Viens pats mājās” – 25 gadi 0

Lai gan amerikāņu Ziemassvētku komēdijas “Viens pats mājās” galvenā varoņa Kevina loma tika speciāli rakstīta desmitgadīgajam Makolijam Kalkinam, tas neliedza režisoram Krisam Kolambusam izmēģināt lomai vēl pāri par simtu šķelmīgu puišeļu. Bet viss velti, Kalkins ir kā radīts šai lomai. Par to liecina filmas satriecošie panākumi gan skatītāju, gan ieņēmumu ziņā. Ginesa Pasaules rekordu grāmatā tā iekļuva kā visu laiku ienesīgākā komēdija, kopumā nopelnot vairāk nekā 500 miljonus ASV dolāru. Makolijs Kalkins filmēties sācis sešu gadu vecumā, bet jau divpadsmit gados kļuva par miljonāru. Turpmākā kinokarjera nav sevišķi bagātīga, toties nerimstošu bulvārpreses uzmanību saista Makolija Kalkina (35) dzīvesveids. Ko tikai neraksta – par viņa atkarību no narkotikām, ka heroīnam mēnesī tērē 6000 dolāru, par attiecībām ar daiļo aktrisi Milu Kūnisu (tagad aktiera Eštona Kačera sieva), par to, ka viņš ir ne tikai mūžībā aizgājušā popmūzikas karaļa Maikla Džeksona bērnu krusttēvs, bet arī Džeksona dēla Prinsa Maikla II bioloģiskais tēvs… Lai kā arī būtu, par nepārspējamo Kevina lomu Kalkina rokā atgādina rēta – spēles karstumā viņam iekoda temperamentīgais aktieris Džo Peski.
Filmas “Tāda ir mīlestība” puika Sema lomas atveidotājs Tomass Sangsters turpina aktiera gaitas. Galu galā viņš ir Hjū Grānta radinieks. Tomasa vecvecmāmiņa un Hjū vecmāmiņa bijušas māsas.

Reklāma
Reklāma
Skolas direktora viedoklis par skolotāju apdāvināšanu mācību gada noslēgumā: “Sabiedrība ir morāli slima ar šīm dāvanām un pateicībām”
RAKSTA REDAKTORS
“Daži jūtas kā no ķēdes norāvušies, citi otru reizi uz tā paša grābekļa neuzkāps. Es… nekad nevēlos tur atgriezties” – Līnas stāsts par tikšanu prom no krīzes centra 14
Kokteilis
VIDEO. Iemīļotais aktieris Andris Keišs benzīntankā piedzīvojis smieklīgu “tikšanos” pats ar savu balsi 8
Lasīt citas ziņas
Režisori ar sirsnības un humora gēnu
– Labsirdība, sirsnība, patiess prieks – tās ir mūžīgas vērtības. Lai cik grūti mums ietu, lai kā dzīve mūs mētātu pa viļņiem, sirds dziļumos mēs pēc tām alkstam. Režisoram Varim Braslam piemīt talants būt vienkāršam un gaišām acīm skatīties uz dzīvi. Ar viņu strādāt ir absolūts gandarījums un bauda, – atceras Brīnumbērna mamma Nacionālā teātra aktrise Indra Burkovska. Prieks, ka “Ziemassvētku jampadracim” (“Ezera sonātei”, “Emīla nedarbiem”, “Ūdensbumbai resnajam runcim”, “Aijai” un “Mērnieku laikiem”) Varis Brasla 2018. gadā piepulcēs jaunu filmu “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”. Šī iecere ir to sešu spēlfilmu vidū, kas nupat uzvarējušas konkursā par Latvijas filmām Latvijas simtgadei. Jaunajā darbā vērosim, kā mazdēla brīvdienas vectēva lauku mājās sākas bezcerīgi, bet beidzas negaidīti – izrādās, ka dzīve bez meliem var sagādāt prieku!
Kas prātā un sirdī filmas “Tāda ir mīlestība” režisoram Ričardam Kērtisam, liecina arī citi viņa veikumi – “Četras kāzas un vienas bēres”, “Bridžitas Džonsas dienasgrāmata”, “Bīns”, “Notinghila” u. c. Kērtiss Oksfordas universitātē mācījies kopā ar vēlāko aktieri Rovanu Atkinsonu, un tieši Oksfordā gudrie puiši izgudrojuši nepārspējamā pamuļķa Bīna tēlu. Filmu “Tāda ir mīlestība” vispirms demonstrēja ASV, kur tā guva asu kritiku “New York Times”. Aizstāvībai režisors Ričards Kērtiss teica: “Labāk taisu filmas, kas patīk skatītāju vairākumam, bet dažiem kritiķiem ne, nekā tādas, kas kritiķiem patīk, bet ko neviens nevar skatīties.”
“Kur ir humors, tur ir arī patiesība,” tā teicis slavenais krievu režisors Eldars Rjazanovs, kurš šā gada 30. novembrī devās mūžībā. Viņa slavenākās filmas “Karnevāla nakts”, “Huzāru balāde”, “Dienesta romāns”, “Stacija diviem”, “Cietsirdīgā romance”. Rjazanovs atzinis: “Visgrūtāk ir veidot komēdijas par labiem cilvēkiem. Lai to darītu, jābūt jūtīgam un jāmīl cilvēki. Bez mums ar Emīlu Braginski neviens šo žanru nekopj. Vienīgi savulaik Čaplins, viņš gan to darīja labāk par mums.” Vēl režisors vecumdienās secinājis – filmās viņu aizvien uzrunā tas pats, kas viņa jaunībā aizkustināja ļaužu vairākumu. Tagad šādu cilvēku kļūst arvien mazāk, un Rjazanovs piekrīt slavenā itāļu režisora Federiko Fellīni savulaik teiktajam: “Mani skatītāji jau ir miruši.”
Un arī filmas “Viens pats mājās” režisors Kriss Kolambuss veidojis gaišas un jautras filmas, piemēram, Harija Potera piedzīvojumus un “Mūžīgo aukli” ar izcilo komiķi Robiju Viljamsu.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.