Iznāk no pagrīdes 38

Redzot, ka slēpties vairs nav jēgas, “nozagts.com” veidotāji savu “portālu” šonedēļ papildināja arī ar kontaktpersonu sarakstu. No tā izriet, ka lapas galvenais redaktors ir Vladislavs Užulis, bet minētais Ivans Staļnojs esot “galvenais producents”. Savukārt izdevēja funkcijas pilda uzņēmums “Sheitelman and Partners Ltd”.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

Pēc “Firmas.lv” datiem, šā gada aprīlī dibinātā SIA “Sheitelman and Partners” lielākais īpašnieks ir Izraēlas pilsonis Mihails Šeitelmans – kādreizējais TV5 ģenerāldirektors un vairāku grāmatu autors. Pazinēji no TV5 laikiem viņu raksturo kā diezgan avantūristisku cilvēku, kas bieži vien bijis saistīts kā starpnieks dažādos šaubīgos projektos. Pirms vairākiem gadiem kāda pasākuma pieteikumā Šeitelmans raksturots kā bijušais Borisa Berezovska padomdevējs ar ilggadēju pieredzi mārketingā, kā polittehnologs darbojies prezidenta un parlamenta vēlēšanās septiņās dažādās valstīs, vadījis banku un zelta ieguves kompāniju, bijis telekanālu, interneta resursu un dažādu mediju projektu vadītājs. Pēdējā laikā viņš dzirdēts kā dažādu padomu grāmatu (no sērijas “kā kļūt bagātam, veiksmīgam” utt.) autors un motivēšanas programmu izstrādātājs.

Vladislavs Užulis – ir vietējais žurnālists, kura vārds parādījies dažādos vietējos, galvenokārt krieviski rakstošajos, medijos, piemēram, “vesti.lv”. Kādu laiku bijis interneta portāla “Apollo” krievu versijas redaktors, strādājis arī “Dienas Bizness” krievu redakcijā. Pēdējos atrodamajos rakstos žēlojies par iekļaušanu Ukrainas “melnajā sarakstā”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ivans Staļnojs – vēl viena interesanta personība, dzimis jauktā latvieša un krievietes ģimenē kā Edgars Zālītis, viņš 2001. gadā nomainīja savu tautību un vārdu, kļūstot par Ivanu Staļnoju. Vadījis partijas “PCTVL” jaunatnes organizāciju un aktīvi piedalījies krievu skolu štāba pasākumos pret mācībām latviešu valodā. “Vēlāk viņš kā mākleris darbojās nekustamo īpašumu kompānijā “Century21 BaltWest”, kuras vadītājs, Krievijas pilsonis Valērijs Engelss, savulaik nonāca gan VID, gan Drošības policijas un preses redzeslokā par savu saistību ar dažādām Krievijas finansējumu saņēmušām, ideoloģisku propagandu izplatošām nevalstiskajām organizācijām, no kurām vismaz viena bija iesaistīta arī Krimas okupācijas leģitimizācijas mēģinājumos,” izpētījis J. Polis. 2009. gadā Staļnojs strādājis TV5 speciālo projektu direktora amatā.

Aleksandrs Mehonošins – programmētājs un videoinženieris, kurš no 2009. līdz 2012. gadam strādājis TV5, bet dažus mēnešus 2014. un 2015. gadā arī LTV. Pazinēji viņu vērtē kā ļoti labu tehnoloģiju speciālistu. Profesionālo kontaktu portālā “LinkedIn” atrodams viņa CV, kurā bez programmēšanas zināšanām norādītas arī tādas prasmes kā “social influence” (“sociālās ietekmes”) veidošana.

Deputāts Jānis Dombrava pirms nedēļas cēla trauksmi, ka minētā lapa “nozagts.com” izvietota uz tā paša servera, uz kura atrodas Eiropas Parlamenta deputāta Andreja Mamikina mājas lapa. Telefonsarunā Mamikins apgalvoja, ka neesot saistīts ar projektu “nozagts.com” ne kā satura veidotājs, ne finansētājs, ne padomdevējs, ne kādā citā statusā. Viņš gan atzina, ka kopš TV5 laikiem pazīst Staļnoju un Mehonošinu, bet nekādos kopīgos projektos ar viņiem vairs nestrādājot. Mehonošins eirodeputātam savulaik palīdzējis ar mājas lapas izveidi, tādēļ tā daļēji glabājoties uz viņa servera.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.