LETA

Oktobrī Rīgā diskutēs par vietējo pārtikas ražotāju ķēdēm 0

Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome (LOSP) un biedrība “Lauku ceļotājs” 9.oktobrī Rīgā rīkos diskusiju par vietējo pārtikas ražotāju ķēdēm un jaunumiem produkcijas ražošanā un realizācijā, informēja LOSP.

Reklāma
Reklāma
VIDEO. Kāpēc gurķus tin plēvē? Atbilde tevi pārsteigs
Krimināls
VIDEO. “Bēdz prom!” Kārsavā iereibusi kompānija bēg no policijas un smejas par vadītāja nonākšanu policijas rokās 55
NATO admirālis atklāj, vai ir pazīmes, ka Krievija tuvākajā laikā plāno iebrukt kādā no NATO valstīm
Lasīt citas ziņas

Uz tikšanos, kura notiks 9.oktobrī no plkst.10 līdz 14, Zemkopības ministrijā (ZM), aicināti ierasties vietējās pārtikas ražotāji, to apvienojošās organizācijas un vietējās pārtikas izplatītāji.

“Lauku ceļotājs” prezidente Asnāte Ziemele norādīja, ka arī šīs tikšanās laikā iecerēts noskaidrot un izprast, kas ir tās lietas, kuras būtu jāmaina, jāuzlabo vai jāievieš, lai mājražotāju, pārtikas amatnieku, mazo un vidējo uzņēmēju ražotā produkcija būtu sastopama arvien biežāk un tā pie patērētāja nokļūtu laiku, finanses un cilvēkresursus saudzējošāk.

CITI ŠOBRĪD LASA

Diskusijā klātesošie kopā ar nozares speciālistiem diskutēs arī par Latvijas tradicionālo ārstniecības augu izmantošanu, jaunākām likumdošanas aktualitātēm un piedāvātajiem risinājumiem attiecībā uz “Izmantošanai pārtikā aizliegto un ierobežoti lietojamo augu, augu daļu un citu vielu saraksta” un izmaiņām attiecībā uz prasībām olu apritei nelielā apmērā. Tāpat plānots dalīties ar informāciju par augļu, ogu un dārzeņu alternatīvajām konservēšanas metodēm.

Savukārt, 23.oktobrī no plkst.10 līdz 16, Virkas muižā, Virkas iela 27, Kuldīgā notiks darba seminārs un konsultācijas vietējās pārtikas produkcijas ražotājiem.

Semināra ievadlekcijā ēdiena kultūras eksperte Astra Spalvēna informēs un atbildēs uz jautājumiem par pārtikas produktiem un kulināro mantojumu, kā arī par mantojuma lietošanu produktu veidošanā. Savukārt Latvijas Iepakojuma asociācijas valdes priekšsēdētāja Iveta Krauja klātesošos informēs par produkta un iepakojuma savienību, iepakojuma klasifikāciju, materiāliem, formām, veidiem, marķējumu.

Pēc lekcijām un diskusijām klātesošajiem tiks sniegtas konsultācijas par kulinārā mantojuma lietošanu produktu veidošanā un konkrēta produkta iepakošanas risinājumiem, sniedzot ieteikumus par uzlabojumiem.