Foto-Shutterstock

Rudenīgi krāsains, salds un gards olu liķieris 0

Sastāvdaļas – 3 olu dzeltenumi, 3 ēdamk. cukura, 100 – 150 ml spirta, šķipsniņa vaniļas cukura.

Reklāma
Reklāma
TV24
Ziemeļkorejieši frontē vienu lietu mācās patiešām ātri. Bet tā nav kaujas komunikācija
Veselam
Viss, ko kādreiz gribējies uzzināt par vagīnu… Bet kautrējies pavaicāt pat “gūglei”?
TV24
Tas vienkārši nogāžas! Ukraiņi sākuši izmantot jaunu metodi okupantu dronu neitralizēšanai
Lasīt citas ziņas

Sīrupam – 0,5 l piena, 400 – 450 g cukura.

Pagatavošana.

Ieteicams lietot īstu vaniļas cukuru, ko var pagatavot pats. Jārīkojas šādi: vaniļas pāksti sagriež gabaliņos un kopā ar nelielu daudzumu cukura samaļ kafijas dzirnaviņās. Pēc tam liek nogatavoties – sajauc kopā ar cukuru un noslēgtā burkā notur vismaz divas nedēļas.  Uz 0,5 kg cukura izmanto vienu vidēja lieluma vaniļas pāksti.

CITI ŠOBRĪD LASA

No piena un cukura izvāra sīrupu, atdzesē. Olu dzeltenumus saputo ar 3 ēdamkarotēm cukura. Lēni maisot, olu dzeltenumu masā ielej atdzisušo sīrupu. Pievieno spirtu un šķipsniņu vaniļas cukura, visu labi samaisa. Dzērienu vairākas stundas atstāj traukā, ik pa brīdim apmaisa. Liķieri lej izkarsētās pudelēs un pudeles aizkorķē.

Recepte no tematiskās avīzes “Mājas dzērieni. Alus, vīns un brandavs”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.