Foto-Shutterstock

Rudenīgi krāsains, salds un gards olu liķieris 0

Sastāvdaļas – 3 olu dzeltenumi, 3 ēdamk. cukura, 100 – 150 ml spirta, šķipsniņa vaniļas cukura.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības tests: jūsu dzimšanas mēneša zieds atklāj par jums vairāk, nekā spējat iedomāties 17
Mākslīgais intelekts nosauc piecus “neveiksmīgākos” latviešu politiķus 115
Kokteilis
Izplatītas frāzes, ko vedeklām labāk neteikt vīramātēm 1
Lasīt citas ziņas

Sīrupam – 0,5 l piena, 400 – 450 g cukura.

Pagatavošana.

Ieteicams lietot īstu vaniļas cukuru, ko var pagatavot pats. Jārīkojas šādi: vaniļas pāksti sagriež gabaliņos un kopā ar nelielu daudzumu cukura samaļ kafijas dzirnaviņās. Pēc tam liek nogatavoties – sajauc kopā ar cukuru un noslēgtā burkā notur vismaz divas nedēļas.  Uz 0,5 kg cukura izmanto vienu vidēja lieluma vaniļas pāksti.

CITI ŠOBRĪD LASA

No piena un cukura izvāra sīrupu, atdzesē. Olu dzeltenumus saputo ar 3 ēdamkarotēm cukura. Lēni maisot, olu dzeltenumu masā ielej atdzisušo sīrupu. Pievieno spirtu un šķipsniņu vaniļas cukura, visu labi samaisa. Dzērienu vairākas stundas atstāj traukā, ik pa brīdim apmaisa. Liķieri lej izkarsētās pudelēs un pudeles aizkorķē.

Recepte no tematiskās avīzes “Mājas dzērieni. Alus, vīns un brandavs”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.