Darījums. 28 500 eiro par Federu 12

Ne aci nepamirkšķinām, izdzirdot par kārtējo pāris vai pārdesmit miljonus vērto darījumu Sotbija vai Kristija izsolēs.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
Kokteilis
FOTO. Haoss pirms Eirovīzijas lielā fināla: valstis nosoda Nīderlandes pārstāvja diskvalifikāciju, bukmeikeri nosauc pašreizējos favorītus
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Lasīt citas ziņas

Iespējams, sameklējam dārgās gleznas vai skulptūras attēlu un nolemjam – ja mums būtu tāda nauda, mēs to šādam mērķim neizdotu. Taču Latvijas mākslas tirgū liela mēroga darījumi notiek krietni retāk, un vienu no tiem pagājušajā nedēļā pieredzēja galerija “Birkenfelds”. Pēc vairāk nekā gadsimtu ilgas glabāšanas kādas dzimtas kolekcijā tika pārdota 1909. gadā tapusī Jūlija Federa glezna “Fiolentas rags pie Georgija klostera Krimā”. Pavasara izsolē par to tika saņemta vislielākā summa. Kā sākumcena bija norādīti 28 000, bet glezna pārdota par 500 eiro dārgāk. Romana Sutas un Franciska Varslavāna darbi tika pārdoti attiecīgi par 16 000 un 15 000 eiro.

Šis gan nav ne Latvijas izsoļu, ne arī paša Federa darbu cenas rekords. Galerijas pārstāvis Toms Zvirbulis norādīja, ka dārgākā Federa glezna – tās tirgū nonākot ļoti reti – savulaik pārdota par 100 000. Galerija “Birkenfelds” mākslas darbu izsoles rīko jau kopš 2005. gada.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.