Foto – Shutterstock

Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere jau vairākkārt izcēlusi atšķirības starp Austrumeiropas un Rietumeiropas tirgu, solot cīnīties par vienlīdzību: “Ražotāji, protams, atrunājas, sakot, ka produkti tiek pielāgoti vietējā tirgus prasībām. Bet vai tiešām mūsu patērētāju prasības ir nekvalitatīvāki produkti, turklāt nereti dārgāki nekā Rietumeiropā? Protams, cenu atšķirības var būt transporta un darbaspēka izmaksu rezultāts, bet kvalitātes atšķirības noteikti ne.” 55

Vaidere norāda uz jau iepriekšminētajiem pētījumiem: “Čehijā un Slovākijā veiktie pētījumi uzskatāmi demonstrē sastāva atšķirības gan pārtikas, gan nepārtikas produktos.”

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Kokteilis
Vārdu maģija: ko par tevi atklāj burtu skaits tavā vārdā
Lasīt citas ziņas

EP deputāte ir gandarīta, ka problēmai tiek pievērsta arvien lielāka uzmanība: “Pēc mūsu kopīgiem centieniem Eiropas Parlamentā šis jautājums ir ticis pacelts augstākajā līmenī. Esmu pārliecināta, ka ir iespējams izstrādāt tādu tiesisko regulējumu, kas novērstu patērētāju dalīšanu divās kategorijās. Dažām precēm atšķirības sastāvā nosakāmas pavisam vienkārši, bet nopietnākiem testiem, kas veicami laboratorijās, nepieciešams valsts finansējums. Slovākijas valdībai ir šāda politiskā griba. Ļoti ceru, ka arī Latvijā attiecīgās valsts iestādes tuvākajā laikā rīkosies – nedrīkst būt tā, ka Eiropā ir divu kategoriju patērētāji.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.