Dalīties pieredzē 0

Daira Cīrule (71) ir bijusī nītauriete, tagad – cēsniece. Pensionētā skolotāja jau agrāk organizējusi ekskursijas sadarbībā ar Cēsu ceļojumu aģentūru “Dzelde”, komplektējot grupas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās
Kokteilis
Katram cilvēkam ir sava piemērotākā un veiksmi nesošākā krāsa, ko var noteikt pēc dzimšanas datuma. Noskaidro savējo!
Veselam
Izrādās, ka kanēlis patiesībā nemaz netop no kanēļkoka. 4 ēdienu viltojumi jeb produkti, kas nemaz nav tie, par ko tos uzskatām
Lasīt citas ziņas

Viņa mēdz vadīt ekskursijas pa Ieriķiem un Nītauri. Vislabprātāk Daira strādā ar bērniem, pieaugušie esot sarežģītāka auditorija.

“Kursos uzzināju daudz jauna. Mums bija ļoti labi lektori, kuri pastāstīja, kā doties dabā un organizēt ekskursijas,” vērtē Daira. “Iepazinām visu Amatas novadu. Eksāmenā mums bija ekskursanti no Valmieras un Siguldas. Katrs no mūsējiem, stāstot par savu objektu, bija izdomājis kādu pārsteigumu. Deviņos no rīta sēdāmies autobusā un tikai piecos pēcpusdienā Ieriķu dzirnavās šķīrāmies.”

CITI ŠOBRĪD LASA

Šīs dzirnavas Daira iesaka apskatīt visiem, kaut vai piestājot pa ceļam paēst pusdienas, un arī izstaigāt pusotru kilometru garo dabas taku. Viņasprāt, īpaši skaisti dzirnavas izskatās ziemā, kad uzsnidzis sniegs un tās tiek izgaismotas. Tā kā objektiem pievienoti apraksti, varot iztikt arī bez gida.

“Mums kursos bija izveidojies ļoti labs kolektīvs,” uzskata Daira. Ceru, ka rudens pusē visi atkal sanāksim kopā, lai dalītos pieredzē, pastāstītu citiem, ko esam ieguvuši un kā ir veicies. Manuprāt, būtu lieliski, ja šādi kursi notiktu arī citos novados, jo, kur vien skaties, pensionāri dodas ekskursijās.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.