Foto – Fotolia

Smadzeņu darbības īpatnības 0

Reiz zinātnieki, kas pētīja galvas smadzeņu darbību, izdarīja pārsteidzošu atklājumu – smadzenes praktiski neatšķir fizisku kustību un iedomātās. Kad cilvēks domā, kā izpildīt kustību, viņa motoriskā garoza aktivizējas it kā viņš jau patiešām kustētos!
To var viegli nodemonstrēt ar attiecīgas aparatūras palīdzību. Ja mēs notupstamies vai tikai vizualizējam šo procesu, neveicot reālas fiziskas darbības, smadzeņu elektroencefalogramma uzrāda vienu un to pašu zonu aktivitāti. Tāds pats efekts vērojams, kad cilvēkam galvā skan mūzika, ko viņš iepriekš dzirdējis. Neraugoties uz to, ka esošajā brīdī viņš atrodas pilnīgā klusumā, aparatūra uzrāda to smadzeņu zonu aktivitāti, kas atbildīga par reālu mūzikas klausīšanos.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni 8
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam
Lasīt citas ziņas

Sporta treneri ātrāk par citiem saprata, ka skaidri iztēloties un darīt – tas ir gandrīz viens un tas pats. Ja jūs, piemēram, spēlējat futbolu, tad varat būtiski uzlabot savas kustības vienkārši iekļaujot vizualizāciju treniņa tehnikā. Nav noslēpums, ka profesionāli sportisti daudz laika pavada, skaidri iztēlojoties katru savu kustību.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.