Foto: SHUTTERSTOCK

Paņēmieni pīlādžu rūgtuma mazināšanai 2

No ogām gatavo ievārījumus, marmelādes un sīrupus, ko pēc tam izmanto gan saldu, gan sāļu ēdienu papildināšanai. Pīlādzis var būt arī dažādu uzlējumu un liķieru sastāvā.

Reklāma
Reklāma
“Šodien pārstāja pukstēt viņa sirds…” Mūžībā aizgājis Mārtiņš Lauva
“Pretīga vieta, tualetes māja…” Cilvēki dalās viedoklī par garāko dzīvojamo ēku Latvijā un Baltijā
Situācija ar Modra suņu nogalināšanu kļūst skaidrāka. Aldis Gobzems pāris dienu laikā savācis pietiekami daudz informācijas
Lasīt citas ziņas

Dažā sagatavē rūgtā piegarša nāk par labu, bet ievārījumiem un tamlīdzīgiem produktiem tā krietni vien traucē, ja ne pat sabojā.

Agrākos laikos pīlādžus mēdza lasīt pēc salnām un pirmā sala, tagad to dara, kad katram ir vaļa, un rūgtuma mazināšanai izmanto arī citus paņēmienus.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ogas liek saldētavā, sasaldē un pēc pāris dienām lieto, kā paredzēts.

• Ogas applaucē ar verdošu ūdeni.

• Ogas uz 12 stundām iemērc vieglā etiķūdenī.

• Ogas, ja putni nav apēduši, novāc pēc pirmā sala.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.