Foto: SHUTTERSTOCK

Paņēmieni pīlādžu rūgtuma mazināšanai 2

No ogām gatavo ievārījumus, marmelādes un sīrupus, ko pēc tam izmanto gan saldu, gan sāļu ēdienu papildināšanai. Pīlādzis var būt arī dažādu uzlējumu un liķieru sastāvā.

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Lasīt citas ziņas

Dažā sagatavē rūgtā piegarša nāk par labu, bet ievārījumiem un tamlīdzīgiem produktiem tā krietni vien traucē, ja ne pat sabojā.

Agrākos laikos pīlādžus mēdza lasīt pēc salnām un pirmā sala, tagad to dara, kad katram ir vaļa, un rūgtuma mazināšanai izmanto arī citus paņēmienus.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Ogas liek saldētavā, sasaldē un pēc pāris dienām lieto, kā paredzēts.

• Ogas applaucē ar verdošu ūdeni.

• Ogas uz 12 stundām iemērc vieglā etiķūdenī.

• Ogas, ja putni nav apēduši, novāc pēc pirmā sala.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.