Noslēpums. KNAB piesaka šahu 4


Divas šaha figūras spēlei netipiskās pozās, fonā sarkanu ķieģeļu siena – ar šādu diezgan noslēpumainu vēstījumu aizvadītajā nedēļā tika pieteikta jaunā pastmarka, kas veltīta Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) 15 gadu jubilejai. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana plānota tieši KNAB dibināšanas datumā – 10. oktobrī. Pastmarka izdota 200 000 eksemplāru tirāžā, un tās nominālvērtība ir 0,50 eiro, vienlaikus izdota arī speciāla aploksne.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Kokteilis
FOTO. Haoss pirms Eirovīzijas lielā fināla: valstis nosoda Nīderlandes pārstāvja diskvalifikāciju, bukmeikeri nosauc pašreizējos favorītus
Lasīt citas ziņas

Šaha motīvs jau raisījis dažādus minējumus. Piemēram, ka varbūt te ietverts kāds kodēts sveiciens finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS), kura ir arī profesionāla šahiste un joprojām pārstāv Latviju starptautiskos turnīros, un nāk no partijas “Latvijai un Ventspilij”, kuras līderis ir smagos noziegumos apsūdzētais Aivars Lembergs. Pats KNAB ar zīmējuma “tulkošanu” īpaši nav aizrāvies, vien norādot, ka “šaha spēles kauliņi pastmarkā simboliski attēlo pretkorupcijas cīņas procesu”.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.