Darījums. Ķīniešu ziepes 4

Kosmētikas ražotājam SIA “Stenders” mainījušies īpašnieki un vadība, liecina informācija “Firmas.lv”. Kopš 2017. gada 29. septembra “Stendera” vienīgais īpašnieks ir Kaimanu salās reģistrētais uzņēmums “CICC Ehealthcare Investment Fund”. Tā kā valdē iecelti trīs Ķīnas pilsoņi, noprotams, ka smaržīgo ziepju, skrubju, dušas želeju un eļļu ražošana nonākusi ķīniešu rokās. Gan dubultots pamatkapitāls līdz miljonam eiro, gan nopirktas visas bijušo īpašnieku akcijas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Krievu murgs Turcijā: turki Krievijas pilsoņus izsēdina no lidmašīnām un neļauj lidot uz citām valstīm
Lasīt citas ziņas

“Stenders” ir piekopis kustīgas haizivs taktiku – nemitīgi paplašinājies, lai nenogrimtu. Pārdodot franšīzi, “Stendera” produkcija jau nopērkama 220 veikalos 27 valstīs, un kosmētikas ražošanas apjoms pieaudzis līdz astoņiem miljoniem eiro. Tomēr uzņēmums pēdējos trīs gados iekļuvis arvien lielākos zaudējumos. Pēdējā iesniegtajā pārskatā par 2015. gadu kompānijas zaudējumi jau bija 633 tūkstošu eiro apmērā, turklāt uz šo brīdi uzkrāts nodokļu parāds valstij 855,8 tūkstošu eiro apmērā.

Iepriekš “Stendera” daļu īpašnieki bija tā dibinātājs Jānis Bērziņš, Zane Stavra, Ieva Eglīte. Reiz jau piesaistot investīcijas, “Stenderā” ienāca investīciju fonds “BaltCap Latvia venture Capital Fund” un Saūda Arābijā reģistrētais uzņēmums “Yamany Ameen Ali Y”. Uzņēmuma bijušie īpašnieki detaļas sola atklāt šonedēļ.Tad arī uzzināsim, vai uzņēmumu iegādājušies tie paši ķīnieši, kuri līdz šim pirka “Stendera” franšīzi, vai tie, kuri latviešu ziepes kopēja. Jebkurā gadījumā Jānim Bērziņam ir veicies – nespējot finansiāli nodrošināt uzņēmuma izplešanos pasaulē un iekļūstot parādos, viņš spējis atrast investoru un nopelnīt ar biznesa pārdošanu, kuru pats izveidojis. Jānis Bērziņš ir pratis pārdot sajūtas un atmosfēru.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.