LETA/Reuters/kolāža – la.lv

Izgāšanās. Jurkānam vajadzētu atvainoties Ostapenko 10

Bijušais politiķis Jānis Jurkāns sarunā ar Krievijas laikrakstu “Izvestija” izteicis uzskatu, ka Latvijā notiek Krievijas demonizācija. Katrs, protams, var domāt, ko grib, taču Jurkāna izvēlētais piemērs ir tik neveiksmīgs, cik vien iespējams. Proti, bijušais ārlietu ministrs sacījis, ka mūsu labākā tenisiste Aļona Ostapenko oktobrī Kremļa kausā nepiedalījās, jo “Kremlis taču ir ienaidnieks”. Jurkāns acīmredzot nebija informēts, ka Aļona paveikusi to, ko neviens cits mūsu tenisists līdz šim nebija iespējis, proti, iekļuvusi sezonas noslēguma turnīrā, kurā piedalās astoņas labākās gada tenisistes, un tas notika Singapūrā. Savienot abus pasākumus bija teju neiespējami, jo Maskavā pēdējā spēle bija sestdien, Singapūrā pirmā – svētdien. “Aļona bija pieteikusies Kremļa kausam un, ja vajadzētu ranga punktus, tad spēlētu, taču dalība noslēguma turnīrā bija nodrošināta, tāpēc laikus devās uz Singapūru. Tas ir loģisks lēmums, un šajā situācijā muļķīgi jaukt politiku ar sportu. Tad jau var teikt, ka Aļonai nepatīk Austrijas valdība, jo pirms tam viņa neaizbrauca uz turnīru Lincā, bet arī tam iemesls ir gatavošanās sezonas noslēgumam,” Latvijas Tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks pabrīnījās par Jurkāna izteikumiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Kokteilis
Kura slavenība ir dzimusi tavā zodiaka zīmē: noskaidro, kā tu vari iekarot slavu
VIDEO. Slovākijas premjerministrs pēc slepkavības mēģinājuma atrodas kritiskā stāvoklī; atklāta uzbrucēja identitāte 22
Lasīt citas ziņas

Jurkānam kaut kā vajadzētu izstrēbt šo ievārīto putru un publiski atvainoties, jo Ostapenko Krievijā vēl būs jāspēlē nākotnē, bet šādi izteikumi var pret viņu radīt negatīvu publikas attieksmi un nevajadzīgu stresu.

Kauns. Atkāpjas tikai pēc “spēriena”

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagājušajā trešdienā pēc skandāla ar obligātā iepirkuma komponentes atļaujām no “Sadales tīkla” valdes locekļa amata atkāpās un savā veidā no atbildības aizbēga Rolands Lūsveris. Viņš valdē atbildēja par uzņēmuma attīstības jautājumiem, tostarp par elektroenerģijas pieslēgumu procesa darba organizēšanu.

Tomēr izrādījās, ka pavisam no darba “Sadales tīklā” Lūsveris netika aizgājis – viņš joprojām saglabāja attīstības direktora amatu, jo iesniegums par atkāpšanos arī no šī amata nebija nonācis uz uzņēmuma vadības galda. Šāds lēmums izbrīnīja ne vienu vien, tostarp ekonomikas ministru Arvilu Ašeradenu, kurš šādu lēmumu nosauca par klaju darbības imitācijas žestu, nevis patiesu atbildības uzņemšanos. “Tā nav cienījama un profesionāla rīcība,” sacīja ministrs.

Acīmredzot šāds lēmums atkāpties un tomēr palikt amatā sabiedrībā bija pārāk neizprotams, un piektdien Lūsveris atstājis arī “Sadales tīkla” attīstības direktora amatu, paziņojusi kompānija. Apstiprinājumu par darba tiesisko attiecību pārtraukšanu kompānijas valde saņēmusi elektroniski un mutiski, jo Lūsveris šobrīd esot prombūtnē.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.