Lēmums par reliģisko simbolu ierobežošanu tapis Austrijas Brīvās partijas popularitātes iespaidā (tās kandidāts Norberts Hofers, kas redzams uz plakāta, guva negaidīti lielu vēlētāju atbalstu), izraisot iebraucēju demonstrācijas.
Lēmums par reliģisko simbolu ierobežošanu tapis Austrijas Brīvās partijas popularitātes iespaidā (tās kandidāts Norberts Hofers, kas redzams uz plakāta, guva negaidīti lielu vēlētāju atbalstu), izraisot iebraucēju demonstrācijas.
Foto – AFP/LETA

Atvieglojumi par jaunradītām darba vietām 4


Jaunas darba vietas radījušiem uzņēmumiem tiks piešķirts nodarbinātāja bonuss, kā ietvaros no 2017. gada jūlija par katru jaunizveidoto pilnas slodzes darba vietu darba devējs saņems 50% kompensāciju no algas papild­izmaksām. Valdības sociālo partneru kompetencē nodota vēl nenoslēgta vienošanās par minimālās algas paaugstināšanu līdz 1500 eiro mēnesī. Lai gan samazināta darbinieku virs 50 gadu vecuma uzteikuma aizsardzība, paredzēts nodrošināt 20 000 papildu darba vietas gadā tieši šai darba ņēmēju grupai.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Padomāts arī par skolām, kuru modernizēšanas nolūkos jau šogad plānots katram piektās un devītās klases skolēnam pakāpeniski nodrošināt klēpjdatoru vai planšeti.

Ja ES dos savu jāvārdu, austriešu darba devējiem jaunu darba līgumu noslēgšanā priekšroku dot nāksies Austrijas pilsoņiem, par labu ārvalstniekiem drīk­stot izlemt tikai gadījumā, ja netiek atrasts atbilstošs austriešu kandidāts. Aprausies arī ārvalstu koncernu ziedu laiki, kuriem līdz šim Austrijā nodokļus maksāt nenācās.

Jaunie likumi – populistu ietekmē

CITI ŠOBRĪD LASA

Jaunā valdības pro­grammas grozījumu pakete “Austrijai” pilda vēl vienu būtisku funkciju, izglābjot koalīciju un Austriju no kārtējām vēlēšanām līdz 2017. gada vasarai. Koalīcijas partnerēm SPÖ un ÖVP šāda notikumu attīstība galēji labējās Austrijas Brīvās partijas (FPÖ) popularitātes plaukuma periodā dzīvi neatvieglotu. Koalīcijas imidža kritumu atspoguļoja valdošo partiju izvirzīto prezidenta kandidātu nenokļūšana pēdējā vēlēšanu kārtā, kurā negaidīti lielu vēlētāju atbalstu guva FPÖ kandidāts Norberts Hofers.

Kopš šā pārsteiguma koalīcija sarosījusies un pieņēmusi ne vien jaunu valdības programmas grozījumu paketi, bet arī lēmumu atteikties no tā sauktā spoguļministru principa koalīcijas darbā. Saskaņā ar to jaunu projektu iniciēšanai un īstenošanai vienoties nācās diviem ministriem vai līdzīga amata pārstāvjiem no valdošajām partijām, kas daudzkārt izvērtās par varas cīņām ar mēģinājumu bloķēt konkurenta idejas, kaitējot koalīcijas darba produktivitātei.

Opozīcijā esošās FPÖ līderis Haincs Kristiāns Štrāhe par plānotajiem politiskajiem jauninājumiem sūrojas, šo soli raksturojot kā svinīgus tukšus vārdus un jau simto valdības jaunsākumu. Kerns savukārt aicina opozīciju investēt enerģiju nevis valdības plānu deldēšanā, bet gan īstenošanā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.