Foto: Fotolia

Forele vai lasis ar garšvielām sausajā marinādē. Viegli un gardi! 23

Svētku galdu rotās maigi sālīta zivs – lasis, forele u.c. Dotais produktu daudzums paredzēts 8 porcijām, sagatavošanas laiks – 24 stundas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Vispār vajadzētu aizliegt Donu un viņa jauno dziesmu…” Mūziķa jaunākais veikums izraisa negaidītu sabiedrības reakciju 70
“Kā var nozombēt cilvēkus!” Veidemane izsakās par vienu no lielākajiem pēdējo gadu protestiem Rīgā
Šlesers publicē Vīķes-Freibergas foto ar Putinu, bet sabiedrības atbalsta vietā saņem pārmetumu par paša sievas saistību ar Krieviju
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
1 kg foreles vai citas sarkanas zivs
2 ēdk. sāls
1 ēdk. cukura
melnie pipari un baziliks – pēc vēlmēm
lauru lapas

Pagatavošana.
Zivij izņem asaku tā, lai iegūtu zivs fileju. Padoms: svaigai zivij vislabāk asaku atdalīt uzreiz, bet saldētai zivij to iesaka darīt, neatlaidinot zivi līdz galam.

CITI ŠOBRĪD LASA

Nelielā traukā samaisa sāli, cukuru un svaigi maltus melnos piparus.

Zivs gabaliņus vienmērīgi apkaisa ar garšvielām.

Fileju satin rullīšos un liek plastmasas konteinerī.

Pievieno rullīšiem lauru lapas, pa virsu pārkaisa ar atlikušo garšvielu maisījumu.

Uzliek vāku konteinerim un atstāj turpat uz galda marinēties uz 4–5 stundām.

Pēc tam liek ledusskapī uz visu nakti. Otrā dienā sarkanā zivs ir pilnīgi gatava lietošanai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.