“LR5” no popmūzikas un jauniešu kultūras radio stacijām jau šobrīd atskaņo visvairāk latviešu un Latvijā radītās mūzikas, – uzsver sabiedriskā medija jauniešu radiostacijas mūzikas redaktors Rūdolfs Budze (no kreisās). Attēlā arī “LR5” programmu vadītāji Karmena Stepanova un Aleksis Vilciņš.
“LR5” no popmūzikas un jauniešu kultūras radio stacijām jau šobrīd atskaņo visvairāk latviešu un Latvijā radītās mūzikas, – uzsver sabiedriskā medija jauniešu radiostacijas mūzikas redaktors Rūdolfs Budze (no kreisās). Attēlā arī “LR5” programmu vadītāji Karmena Stepanova un Aleksis Vilciņš.
Publicitātes foto

Saglabāt redakcionālo neatkarību 3


Agnese Cimuška, biedrība “Mūzikas eksports”: “Mēs iestājamies par Latvijā radītas mūzikas pieejamību plašākai auditorijai, lai to vienlaikus pozicionētu kā līdzvērtīgu ārvalstu mūzikai ne tikai ārpus Latvijas robežām, bet arī pašmāju tirgū. Šajā gadījumā jautājums jāskata plašāk, jo Latvijā radītai mūzikai būtu jāskan visās Latvijas radiostacijās. Mūsuprāt, radiostacijām būtu jānosaka Latvijā radītas mūzikas atskaņošanas īpatsvars 30% apmērā, no kuriem 10% būtu jaunrades darbi. “Latvijas Radio 2” saturs ir tikai latviešu mūzika, kā arī “Latvijas Radio 5” saturā ir vairāk nekā 30% latviešu mūzikas. Jaunie mūziķi un grupas ir jāatbalsta, tas vienlaikus ir ieguldījums arī Latvijas kultūrvides attīstībā. Pateicoties arī “Latvijas Radio 5”, citas stacijas sadzird šīs grupas, ļaujot tām nokļūt ēterā. Mēs atbalstām Latvijā radītas mūzikas īpatsvara ieviešanu, bet “LR 5″ būtu jāsaglabā redakcionālā neatkarība.”

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
Ineses Supes cīņa turpinās: “Kad iznācu no ķirurga kabineta, es apraudājos, jo man gribējās iznākt kā uzvarētājai, bet tā pagaidām nesanāk”
Vai zināji, ka šie ieradumi veicina mūsos skumjas un nomāktu garastāvokli?
Izrādās, gurķus ar tomātiem nedrīkst ēst kopā! 8 produktu kombinācijas, no kurām labāk izvairīties 37
Lasīt citas ziņas

Ko pašlaik nosaka Sabiedriskais pasūtījums “LR5” programmai:

Pozicionējums: mūsdienu latviešu un ārzemju populārās mūzikas programma ar tajā ietvertiem satura raidījumiem. Aktīvs un dinamisks formāts, kas sniedz gan izklaidējošu saturu, gan informāciju. Aktuālais pasaulē, pasaule Latvijā. Uztur jaunatklāsmes un piedzīvojumu garu, atvērtību jaunajam un individuālo brīvību.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ne mazāk kā 35% muzikālā satura – Latvijas autoru darbi latviešu valodā, īpaši akcentējot jaunās mūzikas grupas un izpildītājus

Avots: Sabiedriskais pasūtījums 2017. gadam

90% Latvijas mūzikas jauniešu radiostacijā: par un pret

PAR
Nodokļu maksātāju nauda (pašlaik 650 000 eiro gadā) tiks ieguldīta vietējo mūziķu atbalstam, Latvijas mūzikas tirgus attīstībā un kultūrtelpas stiprināšanā.

“LR5” kā platforma jaunajiem Latvijas mūziķiem visdažādākajos mūzikas žanros.

Sabiedriskais medijs izstāsies no konkurences komercradiostaciju mūzikas formāta jomā.

Izmaiņas nepieciešamas, jo “LR5” pašreizējā veidolā nav sasniedzis pietiekami plašu auditoriju (mērķis: 100 000 klausītāju jau pirmajā darbības gadā).

PRET
Ar tik lielu vietējās mūzikas īpatsvaru “LR5” zaudēs jauniešu auditoriju.

Latvijā netiek radīts tik daudz atbilstošas kvalitātes mūzikas, lai nodrošinātu šādas kvotas izpildi.
Trūkst pārliecinošu argumentu, kāpēc Latvijas mūzikas īpatsvars jānosaka tieši 90% vai kādā citā striktā apjomā.

“LR5” jau šobrīd veiksmīgi popularizē vietējo mūziku, it īpaši izceļot Latvijas jaunos mūziķus un grupas, turklāt radiostacijai uzrādot pieaugošas auditorijas tendenci.

CITS VIEDOKLIS
Ņemot vērā radio klausīšanās paradumus jauniešu vidū, kur aizvien izplatītāka kļūst radio klausīšanās viedierīcēs dažādās interneta platformās, “LR5” nav jāsaglabā salīdzinoši dārgajā FM diapazonā, kur apraide vien izmaksā ap 130 000 eiro gadā. Tā vietā jauniešu radiostacija jāattīsta digitālajās platformās.

Reklāma
Reklāma

Avots: apkopoti ekspertu, mediju profesionāļu, mūziķu un klausītāju publiskajā telpā paustie viedokļi

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.