Foto: Shutterstock

Kā tas notiek 2


Fiziskas personas maksātnespējas process Lielbritānijā ir tiesisku pasākumu kopums, kura ietvaros parādnieks tiek atbrīvots no neizpildītām parādsaistībām pret kreditoru, bet kreditora prasījums tiek apmierināts no parādnieka mantas, piemēram, nekustamā īpašuma, naudas līdzekļiem, kas iegūti pēc administratora ieskatā pārdotas kustamās mantas, vai liekajiem naudas līdzekļiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kadirovam daudz nav atlicis – viņš mirst. Čečenijas līdera nāve var ievilkt Putinu jaunā karā 158
Lasīt citas ziņas

Maksātnespēju Lielbritānijā reglamentē 1986. gadā pieņemtais Maksātnespējas akts (Insolvency Act), tā papildinājuma akti un Eiropas Padomes regula, savukārt tiesas process notiek saskaņā ar konkrētās apgabaltiesas tiesiskajiem paradumiem, ņemot vērā noteikto nacionālo reglamentu.

! Lielbritānijā maksātnespējas procesa ietvaros neaiztiek jau novirzītus naudas līdzekļus: pabalstus (benefits), valsts aizdevumus (tax credits), valsts garantētās pensijas. Procesa gaitā katrs fiziskās personas maksātnespējas gadījums tiek vērtēts individuāli, lai persona nepaliktu bez naudas līdzekļiem un iztikas minimuma.

CITI ŠOBRĪD LASA

Maksātnespēja Lielbritānijā tiek definēta kā līdzekļu nepietiekamība, lai nokārtotu visus parādus, vai nespēja samaksāt parādus. Fiziskās personas maksātnespējas process neattiecas uz parādiem, kas radušies krāpšanas dēļ, uz parādnieka zaudējumiem, naudas sodiem par miesas bojājumiem vai valsts studiju kredītiem.

Tiesa var pasludināt fiziskas personas bankrotu, ja šī persona nespēj samaksāt savus parādus kreditoram Lielbritānijā vai citās Eiropas Savienības valstīs. Lielbritānijas tiesa attiecībā uz Latvijas pilsoni ņem vērā arī Eiropas Savienības Padomes 2000. gada 29. maija Regulu (EK) Nr. 1346/2000 par maksātnespējas procedūrām. Šī regula ir saistoša Latvijai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.