Foto – Latvijas Avīze un LETA. Kolāža – la.lv

Ko saka jūsu kolēģi Latgales partijā? 33

Kategorisku iebildumu nav. Runāju ar Zilupes mēru Oļegu Agafonovu, viņa novadā ir maz latviešu. Bet jauniešiem pārejas dēļ nebūtu lielākas problēmas kā citur. Pirms gada esmu bijis Zilupes vidusskolā. Bērni runā latviski, cenšas iemācīties. Pārejai uz valsts valodu būs nozīme arī tajā ziņā, ka jauniešus vairāk piesaistīs latviskai informācijas telpai. Vismaz – lai tā kļūst saprotama, pieejama pēc iespējas daudziem cittautiešiem. Tas ir viens no mērķiem, kas jāsasniedz, lai Latvijas tauta būtu vienotāka.

Reklāma
Reklāma
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 125
Krievi nāk virsū kā melna nakts.. Ukraiņi nosauc laiku, kad vairs nevarēs noturēt fronti – ne ieroču, ne spēka nav
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 70
Lasīt citas ziņas

Par Latgales partiju. Gadu pirms vēlēšanām jāsāk apsvērt, kā un ar ko kopā startēt uz nākamo Saeimu. Jums ir svars apgabalā! Reģionālais spēks!

Līgums ar “Vienotību” ir līdz Saeimas beigām, un to ievērosim. Mums bijušas arī viedokļu atšķirības, kuras neslēpjam. Patlaban notikušas sarunas ar ZZS, “Latvijas attīstībai” un Reģionu apvienību. Nezinu, vai mūs uzrunās arī jaunā “Vienotības” vadība.

CITI ŠOBRĪD LASA

Un uz kuru pusi Latgales partijā sveraties?

Lemsim Latgales partijas kongresā pēc Jaunā gada. Valdes locekļiem domas dalījušās. Kādam nepatiktu sadarbība ar vieniem partneriem, kādam – ar citiem no minētajiem spēkiem. Par mūsu uzdevumiem esam vienisprātis: mēģināt iegūt nākamajā Saeimā vietas Latgales pārstāvjiem, cik vien iespējams, un, ļoti vēlams, nokļūt pozīcijā. Latgalē esam pārstāvēti ar vairāk nekā 70 pašvaldību deputātiem un četriem priekšsēdētājiem un vairākiem vietniekiem domēs. Daugavpilī arī mums lielākais deputātu skaits, ceram, ka turpināsies sadarbība ar esošo mēru Eigima kungu. Taču, ja būs nepieciešamība, esam gatavi uzņemties arī vadību. Līdzīgi ir arī Ludzā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.