Foto – Timurs Subhankulovs

– Par to premjerministrei arī varētu pārmest. 15


– Premjere piekritusi, ka nepieciešams darbu izvērtējums un analīze, kā arī jauni mērķi nākotnei. Lielu iespaidu uz sabiedrības novērtējumu atstāj līdzatbildība par ES kopīgiem lēmumiem, kur nereti nācies rast smalkus kompromisus. Budžeta vai bēgļu jautājumā “Vienotības” kā premjera un ārlietu ministra partijas atbildība ir pieņemt izsvērtus lēmumus, kur populisms draudētu ar smagām sekām. Mēs nedrīkstam saviem partneriem Eiropā radīt šaubas par mūsu principiālu nostāju un solidaritāti Eiropas Savienībai akūtos jautājumos. Pat tad, ja nereti iekšējo diskusiju retorika ir cita, mūsu atbildība ir noformulēt valsts nostāju visas Eiropas Savienības mērogā.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 4
Skabejeva ārdās: Krievijas propagandisti sašutuši par Trampa rīcību saistībā ar Ukrainu 86
Lasīt citas ziņas

– Kas tad tās par “Vienotības” divām sejām? Jums jāatbild Latvijas vēlētāju priekšā.

– Neapšaubāmi! Bet jāsaprot, ka, piemēram, jautājumā par bēgļu krīzi un tās risinājumiem ES ir vienojusies par kopīgiem noteikumiem un vienotu rīcību. Varu tikai vēlreiz apliecināt, ka patlaban izdarītais ir labākais iespējamais. Valdības pārstāvji un citas mūsu amatpersonas ir darījušas visu, lai maksimāli ievērotu Latvijas sabiedrības ilgtermiņa intereses.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Avīzes jau raksta, ka šis esot “ideāli piemērots laiks” atsaukt jūsu premjeri, mainīt valdību…

– Ministru prezidente atbildējusi, ka pati pieņems lēmumus. Partija to pilnībā atbalsta. Nav spiediena Straujumai rīkoties tā vai citādi. No premjeres amata augstumiem Straujumai vislabāk jāizprot situācija, un secinājumi ir viņas pašas rokās.

– Jūs taču esat Straujumas kundzes padomnieks!

– Esmu. Ar premjeri esam ļoti detalizēti diskutējuši par dažādiem scenārijiem. Premjere pati izvērtē situāciju, visus apstākļus un rīcības sekas.

– Visu cieņu premjerei, bet nav noliedzams, ka it īpaši pēdējā laikā popularitāte krītas, slīd uz leju. Iekšpartijiski varat spriest visu ko, bet pastāv arī tāda lieta kā sabiedrības attieksme un noskaņojums likt Straujumai mīnusus.

– Uzmanīgi sekojam vēlētāju vērtējumam, un mūsu amatpersonu reitingi šobrīd tiešām nav ideāli. Līkne ir krītoša, un tas ir skaidrs signāls, ka nepieciešama skaidra un noteikta rīcība. Viena no tām ir manis minētā prioritāte – vienoties par konkrētiem mērķiem un izpildāmiem darbiem un skaidri tos komunicēt sabiedrībai. Lai mūsu centieni atkal top saprotami un uztverami.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.