Finanšu ministrs Jānis Reirs piedalījies vairākos maratonos, bet tagad pamazām sācis pārorientēties uz trenažieru zāli, jo mugura vairs neļauj skriet tik aktīvi kā agrāk.
Finanšu ministrs Jānis Reirs piedalījies vairākos maratonos, bet tagad pamazām sācis pārorientēties uz trenažieru zāli, jo mugura vairs neļauj skriet tik aktīvi kā agrāk.
Publicitātes foto

Draugos ar režisoru 2

“Ir mainījušies laiki un sievas, bet esam palikuši ļoti labi draugi,” tā par Jāni Reiru saka režisors Dāvis Auškāps, kurš viņu pazīst 20 gadus – ne tikai tiekoties korporatīvajās ballītēs vai viesojoties vienam pie otra mājās, bet arī darba attiecībās, jo Reirs, būdams Trasta bankas viceprezidents, pieņēma darbā Auškāpu par personāldaļas priekšnieku. Auškāps, kurš bija beidzis sociālo zinību studijas Norvēģijā, no Reira esot daudz mācījies.

Reklāma
Reklāma
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai
Kokteilis
Gudri jau kopš dzimšanas: 5 zodiaka zīmju pārstāvji, kuri var lepoties ar attīstītu intelektu
TV24
Ar ko Lukašenko uzjautrinājis Slaidiņu: “Tur veči stūma ezi ārā ar visām adatām!” 12
Lasīt citas ziņas

“Es pat nezinu, vai varu viņam palīdzēt viņa politiskajā karjerā, bet katrā ziņā mēģinu dažreiz ar humoru paskatīties uz it kā ārkārtīgi nopietnām lietām, savukārt viņš man dod vairāk praktiskus padomus. Aicinu Jāni uz savām izrādēm, jo man ir svarīgs viņa viedoklis tādēļ, ka Jānis redz lietas citādi nekā es – viņam ir pragmatiskais un drusku vēsais skats labā nozīmē. Savukārt es uz procesiem lūkojos no garīgi emocionālā viedokļa. Nekad neesmu redzējis, ka Jānis iziet no rāmjiem. Esmu bijis klāt viņa dzīves grūtos brīžos un apbrīnoju viņa mieru, spēju savaldīties sarežģītās, grūtās situācijās. Kad esam iekšā kādā problēmā, mēs zaudējam veselo saprātu un pārāk emocionāli raugāmies uz procesiem. Cilvēks, kurš ir apjucis un stresā, neredz durvis, bet redz tikai vienu problēmu. Jānis spēj uz to paskatīties no augšas, saglabājot vēsu prātu. Ceru, ka viņš godam izturēs to ministrēšanas laiku, jo tas nav viegls uzdevums. Mana mamma (Karina Pētersone. – M. L.) bija ministre, viņa atstāja savu veselību Kultūras ministrijā,” stāsta režisors Auškāps.

J. Reirs parlamentā ir nostrādājis 12 gadus – vēlētāji viņam uzticējās 8., 9. Saeimā, bet 10. viņš iekļuva ar tā saukto mīksto mandātu Sarmītes Ēlertes vietā, kura kļuva par kultūras ministri. “Bet, ja 12. Saeimā neievēlētu, ko tad?” vaicāju finanšu ministram. “Man nav atbildes uz šo jautājumu, jo skaidri nezinu, ko darītu. Droši vien kādu darbu atrastu,” atbild Reirs. Viņa pirmā specialitāte ir mēbeļu galdnieks, ko apguvis profesionāli tehniskajā skolā. Reirs gan neesot 30 gadus nevienu mēbeli gatavojis, bet, ja vajadzētu, uztaisītu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.