Finanšu ministrs Jānis Reirs piedalījies vairākos maratonos, bet tagad pamazām sācis pārorientēties uz trenažieru zāli, jo mugura vairs neļauj skriet tik aktīvi kā agrāk.
Finanšu ministrs Jānis Reirs piedalījies vairākos maratonos, bet tagad pamazām sācis pārorientēties uz trenažieru zāli, jo mugura vairs neļauj skriet tik aktīvi kā agrāk.
Publicitātes foto

Gandarīts par svaigu finanšu avotu 2

Reirs uzskata, ka 2015. gada valsts budžeta pieņemšana Krievijas un Ukrainas attiecību dēļ var nenotikt tik operatīvi, kā cerēts, jo tas var novest pie nākamajiem Eiropas Savienības ierobežojumiem pret Krieviju, kas būtu iemesls budžeta prognozes samazinājumam. “Ja Latvija jaunās prognozes no Briseles saņems agrāk, nekā mēs pieņemsim budžetu, būsim spiesti to veidot pēc jaunās prognozes,” secina Reirs un piebilst, ka, analizējot valsts finansiālo situāciju martā, bijusi sajūta, ka 2015. gada valsts budžets būšot jāsamazina, bet patlaban, vērtējot ekonomiskos un finanšu rādītājus, nākamā gada budžetu, visticamāk, saglabās 2014. gada līmenī. J. Reirs: “Ne vienmēr prioritāte ir vairāk dot. Piemēram, tie politiskie spēki, kas kritizē veselības aprūpes sistēmu, norādīja, ka medicīnā esot daudz nelietderīgu izdevumu. Ir jāparāda, kur ir šie izdevumi. Ministrijām praksē ir jāattīsta naudas pārdale starp programmām savu pārzināmo jomu iekšienē. Diemžēl tas netiek izmantots. Jaunajiem ministriem būs jāizanalizē, kuras ir tās programmas, kas darbojas ne pārāk efektīvi.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Neticami, bet tava auto marka atklāj par tevi vairāk, nekā spēj iedomāties 64
Bārmeņi atklāj, kurus dzērienus nekad nevajadzētu pasūtīt “pīķa stundās”
TV24
“Ar šo gājienu viņi iešāva sev kājā!” Amerikā bijušais čekas aģents citējis Rajevu savā raidījumā 122
Lasīt citas ziņas

Reirs ir gandarīts, ka beidzot ir parakstīts “Citadeles” bankas pārdošanas līgums ar ASV investoriem, un atzīst, ka esot bijusi izvēle, vai banku pārdot amerikāņiem vai krieviem: “Mēs esam iekapsulējušies finanšu tirgū – mums ir skandināvu bankas un krievu bankas, kuras nefinansē tautsaimniecību, tāpēc Latvijai ir vajadzīgs kāds svaigs finanšu avots, kāds trešais spēlētājs, kas varbūt izkustinās šo pasivitāti. Tad skandināvu un krievu bankas vairs nejutīsies tik komfortabli kā līdz šim.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.