Foto – Uldis Muižnieks

Grezns vainags 0

Pamatnei izmantojot dabas materiālus, tos var papildināt ar visu, ko sirds vēlas. Ziemassvētki ir laiks, kad derēs košas krāsas, zelts, sudrabs. Var priecāties no sirds! Patiks arī bērniem, jo būs grūti iestāstīt, ka vienkāršs sūnu un skuju zaļums ir jaukāks par vizuļiem un spīguļiem.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
TESTS prātvēderiem: ja zini atbildes uz vismaz 8 jautājumiem, tev ir pārsteidzoši attīstīts intelekts
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Lai veidojums nekļūtu bezgaumīgs, dekorus der izvēlēties vienā krāsu gammā. Rotājumus var pielīmēt vai katram no stieplītes izgatavot kājiņu. Tad pēc svētkiem vainaga detaļas būs vieglāk noņemt un varēs izmantot citugad.

! Ja vainagu novieto sausā vietā, par materiālu izvēli nav īpaši jādomā. Derēs skaistas lentes un rotas. Ja šai greznībai nāksies mirkt lietū, derēs tikai lentes no mākslīga materiāla, kam ūdens nekaitē.

Svētku lodziņš

CITI ŠOBRĪD LASA

Meža noskaņu var radīt arī istabā. Šī zaļā saliņa uz dienvidu puses palodzes dzīvo jau otro gadu. Rotājums veidots uz garenām paplātītēm. Tā pamatni veido ar ūdeni piesūcinātas zaļās oāzes, kas pārklātas ar sūnu deķīšiem. Oāzē izveidota iedobe, kurā ievietotas mazo, veikalos nopērkamo skujenīšu saknītes. Pirmajā gadā kompozīcijā tie bijuši ar visiem podiņiem, tagad ir bez tiem, bet jūtas lieliski, jo saknītēm patīk augt oāzē. Skujenīšus ik pa laikam apcērp, jo gaismas trūkuma dēļ dzinumi stīdz.

Oāzēs izveidotas iedobītes un ievietoti hiacinšu sīpoliņi, kas lēnām sāk mosties.

! Kad kompozīciju samitrina, telpā tiešām smaržo kā īstā mežā. Ja dzīvoklī ir sauss un silts gaiss, kompozīciju rasina pēc iespējas biežāk.

Vide: kafejnīca “Doma” Siguldā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.