Foto – Uldis Muzikants

Tīra un atpūtina 0

– Lētākais un efektīvākais līdzeklis ir miegs, kas tiešām padara skaistāku, – apgalvo speciāliste. – Āda intensīvi atjaunojas no pulksten 8–9 vakarā līdz 2–3 naktī. Ja tajā laikā vēl neguļ, no rīta spogulī ieraudzītais neiepriecinās.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā 207
Lasīt citas ziņas

Lai āda varētu pilnvērtīgi atjaunoties, no dienā lietotās dekoratīvās kosmētikas to vajadzētu attīrīt tūliņ pēc atgriešanās mājās, vismaz līdz astoņiem vakarā.

Ādas tīrīšanai ieteicami speciāli līdzekļi. Ja tikai noskalojas ar ūdeni, netiks attīrītas poras. Ja seju mazgā ar roku ziepēm, tās maina ādas vidi, padara sausu. Pieļaujamas būtu speciālas ziepes saudzīgai sejas mazgāšanai.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kad seja notīrīta ar losjonu, to noteikti vajadzētu mitrināt, atgādina speciāliste. Viņa uzsver, ka tieši mitruma trūkums liek ādai novecot, parādīties krunciņām. Viens no galvenajiem ādas kopšanas baušļiem – mitrināt, mitrināt un mitrināt! Tikai no bagātīgas mitrināšanas vien zudīs 50% sīko krunciņu, novērojusi Sarmīte.

Vasarā var mitrināt gan no rīta, gan vakarā, ziemā – vakarā. Sevišķi postīgs ādai ir sausais gaiss dzīvoklī.

Sejas tīrīšanai der arī eļļas, piemēram, saldā mandeļu eļļa, bet sevišķi vērtīga ir vīnogu kauliņu eļļa (olīveļļa gan nav piemērota, jo ir smaga). Tām var pievienot lavandas vai apelsīna ēterisko eļļu. Būs gan tīkams aromāts, gan efekts, jo eļļām piemīt arī antiseptiska, antibakteriāla iedarbība.

Eļļas, salīdzinot ar smalkiem krēmiem, nemaksā dārgi, turklāt var lietot ilgi. Ēteriskās eļļas noteikti jāiegādājas aptiekās vai specializētajos veikalos, jo citur var būt viltojumi. Viskvalitatīvākās ir tā sauktās terapeitiskās aromātiskās eļļas. Tās var nopirkt pie aromterapijas speciālista vai internetā, jo pasaulē šādu preci piedāvā tikai dažas firmas.

! Nav vēlams iegādāties ļoti lielu eļļas pudeli tikai tāpēc, ka tā ir ekonomiskāk. Eļļa pēc atvēršanas nonāk saskarē ar gaisu un tajā notiek oksidācijas process, parādās netīkama smarža. To mēdz saukt par saules smaržu vai garšu. Šāda eļļa nav kaitīga, taču labāk iegādāties jaunu.

Pašu gatavoti līdzekļi no eļļām ir derīgi aptuveni gadu. No atvēršanas brīža – aptuveni trīs mēnešus.

Reklāma
Reklāma

Skrubē ar augiem

Lai āda labāk atjaunotos, atmirušās šūnas reizi nedēļā vajadzētu noberzt ar skrubi. To var darīt, gan ejot vannā, gan pirtī.

No kaltētām ziedlapiņām (aromātiskākās ir rozes, lavanda), sēkliņām var pagatavot skrubi sejas un ķermeņa pīlingam. Ziedlapiņas vai sēkliņas samaļ. Tām pievieno mazliet samaltu auzu pārslu (var izmantot tikai pār­slas), pielej nelielu daudzumu ūdens, piepilina olīveļļu.

Populāros kafijas biezumus speciāliste iesaka tikai ķermenim, jo sejai tie ir pārāk asi.

Labs skrubis ir sacukurojies medus, ko var uzklāt sejai un ķermenim un paturēt 5–7 minūtes.

! Divas reizes nedēļā seju un arī visu ķermeni ieteicams norīvēt ar citrona šķēlīti. Tas būs lielisks augļskābes pīlings pāris minūtēs, un sevišķi tas piemērots pret ādas pigmentāciju. Nav jābīstas, ja pēc procedūras āda kādu brīdi būs apsarkusi, jo tas pāries. Citronu var lietot visiem ādas tipiem, bet īpaši veselīgu krāsu tas piešķirs taukainai ādai.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.