Izžāvēti un smalkā pulverī samalti dārzeņi un garšaugi aizņem ļoti maz vietas. Foto – Anda Krauze un Lorita Miķelsone

Audzē paši 0

Pirmajos mājražošanas gados Lorita dārzeņus un garšaugus pārstrādei pārsvarā pirkusi no apkārtnes zemniekiem un arī lielveikalā, bet patlaban izmanto tikai pašas audzētos. Darba ir vairāk, bet arī lielāka pārliecība par kaltētā un pulverī pārstrādātā produkta kvalitāti.

Reklāma
Reklāma
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Lasīt citas ziņas

Miķelsoni sīpolus, burkānus, ķiplokus, dilles, pētersīļus, maurlokus, mētras, cidonijas, rabarberus un citu izejmateriālu pārstrādei audzē divās vietās 0,7 hektāros – mazdārziņā Dobelē un draugu īpašumā Lestenē, kur esot ļoti auglīga zeme. Naudu minerālmēsliem netērē, augsnes bagātināšanai izmanto kūtsmēslus. Kartupeļu un arī pārējo kultūru vagas ne reizi vien aprušina. Ja to nedara, tas pats ķiploks nemūžam neizaugs liels un ar spēcīgu garšu. – Šķiet, ja jau sakņaugs, tad spēj ielīst dziļi zemē. Bet dziļāk par 30 cm diez vai izdosies, jo zem kultivētās augsnes ir ciets neapstrādātais slānis. Tāpēc jo augstāk ar vagotāju uzrauš augsni ap sīpoliem, burkāniem, dillēm vai bietēm, jo tās padodas brangākas, – pieredzē dalās dārzeņu audzētāja un pārstrādātāja.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.