Foto: Sherbak_photo/SHUTTERSTOCK

Pēc svētkiem garšos lapu salāti ar ceptu kamambēru un aveņu mērci 0

Lapu salāti ar ceptu kamambēru un aveņu mērci

Sastāvdaļas:

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā
Viedoklis
Krista Draveniece: Puikam norauj bikses, meitai neļauj pačurāt. Kādi briesmoņi strādā mūsu bērnudārzos? 170
Lasīt citas ziņas

• 60–70 g salātu maisījuma (spināti, rukola, biešu lapiņas u.c.)
• 1–2 tomāti
• puse garā gurķa (vai 2 mazie gurķīši)
• 200 g kamambēra siera
• 200 g saldētu aveņu
• 1–2 ēdamkarotes aveņu etiķa
• 2–3 ēdamkarotes olīveļļas
• pustējkarote pūdercukura
• ¼ čili pipara

Siera panēšanai:
• rīvmaize Panko (rupji rīvēta baltmaize)
• kviešu milti
• 2 olas

Siera fritēšanai:
• 1 l eļļas

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Kamambēru sagriež kubiņos, tad panē vispirms kviešu miltos, pēc tam olā un beidzot rīvmaizē Panko. Ieliek ledusskapī, lai sastingst.

Lai pagatavotu salātu mērci, sablendē avenes, aveņu etiķi, olīveļļu un pūdercukuru, pēc tam masu izberž caur sietu, lai atbrīvotos no aveņu kauliņiem. Gatavajai mērcei pievieno nedaudz sāls, piparu un sakapāta čili.

Katliņā ielej eļļu, uzkarsē līdz 170 ºC un kādu pusminūti fritē panētos siera gabaliņus. Ja negribas tērēt eļļu, sieru var cept uz pannas, bet tad tas nebūs tik kraukšķīgs.

Pēc fritēšanas sieru nosusina uz papīra salvetēm, lai nebūtu pārāk daudz eļļas.

Bļodā liek salātu maisījumu, sagrieztus tomātus un gurķus, pārlej aveņu mērci un pievieno fritēto sieru.

Recepti ieteicis restorāna Ferma šefpavārs Tomass Godiņš.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.